دلیل خنک نکردن کولر گازی | علت باد گرم کولر گازی

یکی از مشکلات اصلی در رابطه با کولرگازی یا اسپلیت خنک نکردن کولرگازی است. به هر حال ما از این وسیله بیشتر در حالت سرمایشی استفاده می‌کنیم و سرمایش در اسپلیت اهمیت زیادی دارد. بنابراین اگر به هر دلیلی کولرگازی باد گرم بزند و از خنکی کافی برخوردار نباشد، سبب ایجاد مشکل می‌شود. از این رو لازم است حتما با علت سرد نبودن باد کولرگازی آشنا شده و این مشکل را رفع کنیم. اگر کولرگازی شما از مدل‌های قدیمی بوده و یا به تازگی آن را خریداری کرده اید، در ادامه می‌توانید با دلیل بروز این مشکل در آن آشنا شده و به راحتی خودتان مشکل را رفع کنید.

مناسب نبودن ظرفیت کولرگازی

از اصلی ترین علت هایی که سبب می‌شود کولرگازی شما باد گرم تولید کند، نامناسب بودن ظرفیت کولرگازی است. یکی از اشتباهات رایجی که بیشتر افراد حین خریدن کولرگازی با آن مواجه می‌شوند، انتخاب کولرگازی بدون در نظر گرفتن محیط و مساحت و همچنین صرفا توجه به بودجه است. اما باید بدانید مهم ترین مسئله در زمینه خرید کولرگازی پس از مورد کیفیت، توجه به ظرفیت است. اگر محیطی که قصد نصب کولرگازی در آن را دارید بزرگ است از یک کولرگازی پر قدرت و بزرگ و بر عکس اگر محیط کوچک است نیازی نیست کولرگازی شما خیلی بزرگ و پر قدرت باشد، یک کولرگازی کوچک نیز پاسخگو است. در اینصورت در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می‌شود. در صورتی که از یک کولرگازی کوچک برای محیط بزرگ استفاده کنید، به کولر شما فشار زیادی وارد شده و در نتیجه به مرور خراب می‌شود. از این رو در صورتی که می‌خواهید با مشکل خنک نکردن کولرگازی مواجه نشوید حتما در هنگام خرید به مواردی از جمله ظرفیت کولرگازی، میزان گرمای محیط، متراژ منزل یا محیط کار و … دقت کنید.

فرسوده شدن قطعات کولرگازی

علت خنک نبودن باد کولرگازی در برخی مواقع مربوط به فرسوده شدن قطعات کولرگازی در اثر استفاده طولانی مدت از کولرگازی است. البته امروزه کولرگازی‌ها طوری ساخته می‌شوند که دارای قابلیت و توانایی بیشتری هستند و در ساخت آن‌ها از تکنولوژی بیشتری استفاده می‌شود. اما اگر شما از یک کولرگازی قدیمی استفاده می‌کنید باید بدانید قابلیت کولرگازی‌های قدیمی پائین است و به مرور زمان قطعات کارایی خود را از دست می‌دهند. بنابراین اگر مدت زمان طولانی از کولرگازی استفاده می‌کنید، منتظر بروز چنین اتفاقی باشید. مگر اینکه با به کار بردن روش‌های اصولی نگهداری، جلوی بروز مشکلات را در این وسیله بگیرید.

به طور مثال شما با سرویس دوره‌ای کولرگازی و همچنین تعمیر به موقع، به راحتی در سالم ماندن این وسیله قدم لازم را برداشته اید. طبق گزارش هایی که توسط مهندسین در زمینه علت خنک نبودن باد کولرگازی انجام گرفته است، یک کولرگازی در سال اول 7 درصد، در سال دوم 5 درصد و در سال سوم 2 درصد از کارایی خود را از دست داده و این موضوع در خنک کردن آن دخیل است. در نتیجه برق بیشتری نیز مصرف می‌شود. بنابراین حتما در راستای نگهداری از کولرگازی، نهایت دقت و تلاش را انجام داده و به طور مرتب آن را سرویس کنید.

کاهش گاز در کولرگازی

گاز نقش اصلی را در خنک کردن کولرگازی دارد. در واقع این گاز است که طبق انجام مراحلی در این وسیله منجر به خنک کردن محیط می‌شود . در صورتی که گاز کولرگازی کاهش پیدا کند، کولرگازی باد گرم می‌زند. بنابراین یکی از پاسخ‌ها برای این سوال که چرا کولرگازی باد گرم می‌زند می‌تواند همین موضوع باشد. این مشکل معمولا زمانی ایجاد می‌شود که کولرگازی شما نشتی داشته باشد. در نتیجه سرمای مطلوب را ایجاد نخواهد کرد. از دیگر علت‌ها مربوط به نشتی در شیر‌ها و لوله هاست. شما می‌توانید توسط انجام یک آزمایش ساده این مشکل را رفع کنید. برای اینکار از کف استفاده کنید. مقداری کف روی قسمت اتصالات، لوله‌ها و شیر‌ها بزنید. در صورت مشاهده حباب، می‌توان دریافت گاز نشتی دارد.

خازن کولرگازی خراب است

سومین دلیلی که منجر می‌شود کولرگازی شما خنک نکند، مشکل در خازن کولرگازی است. در صورتی که خازن که در بخش کمپرسور واقع شده است به هر دلیلی خراب شود، کولرگازی توانایی خود برای خنک کردن به میزان کافی را از دست می‌دهد. در صورتی که خازن خراب شده باشد، در نتیجه کمپرسور استارت نمی‌شود. در صورتی که مشکل مربوط به این قسمت باشد، لازم است خازن به طور دقیق بررسی شود. در صورت سوختن خازن، می‌بایست آن را تعویض کنید.

سوختن فن و یا موتور آن

علت خنک نبودن باد کولرگازی در بسیاری از مواقع به خراب بودن  فن و یا موتور آن مربوط می‌شود. وظیفه فن در کولرگازی این است که از طریق چرخش پره‌ها سرمای لازم را ایجاد کند. در واقع سرما را در سراسر محیط به طور یکنواخت پخش کند. اینکار توسط موتور فن انجام می‌شود. در صورتی که این قطعه خراب شود و یا موتور فن کار خود را به درستی انجام ندهد بنابراین کولرگازی دچار مشکل می‌شود. در اینصورت هیچ باد خنکی توسط این وسیله تولید نمی‌شود. بنابراین سبب می‌شود که شما با مشکل سرد نبودن باد در کولرگازی مواجه شوید. این مشکل یک امر تخصصی است و برای عیب یابی لازم است از یک تعمیرکار کمک بخواهید تا مسئله را عیب یابی نماید.

خراب شدن کمپرسور در کولرگازی

کمپرسور یکی از قطعات اصلی و مهم در کولرگازی است. بنابراین در صورتی که دچار مشکل شود این وسیله با مسائل زیادی رو به رو می‌شود که یکی از آنها خنک نبودن باد است. در صورتی که متوجه شدید کولرگازی اصلا باد خنک نمی‌زند، می‌بایست سریعا کولرگازی را خاموش کنید. چرا که در صورتی که مشکل از کمپرسور باشد روشن ماندن آن می‌تواند آسیب جدی به این بخش وارد نماید. از این رو شما تنها کافیست کولرگازی را خاموش کرده و با متخصص تماس بگیرید .

خراب شدن ترموستات کولرگازی

ترموستات در تنظیم دمای کولرگازی و همچنین رساندن آن به دمای مورد نظر نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. هنگامی که شما به وسیله ریموت کولرگازی دما را تنظیم می‌کنید، در واقع این ترموستات است که تغییرات ناشی از دما را ایجاد می‌کند. بنابراین کولرگازی با توجه به دمای تنظیم شده شروع به کار می‌کند تا دمای محیط را تنظیم کند. اگر ترموستات خراب شود، تنظیم دما در کولرگازی و تشخیص دمای لازم غیر قابل انجام است. بنابراین کولرگازی باد گرم می‌زند. برای عیب یابی این مشکل لازم است کولرگازی و ترموستات توسط تعمیرکار بررسی شده و در صورت نیاز ترموستات تعویض شود.

شکستن لوله‌های کولرگازی

کولرگازی دارای یک پنل خارجی و یک پنل داخلی است. این پنل‌ها توسط لوله‌ها به یکدیگر متصل می‌شوند. ممکن است لوله‌ها توسط سقوط اجسام سنگین بشکند. در اینصورت لوله‌ها آسیب دیده و گرد و غبار ناشی از هوا لوله‌ها را مسدود می‌کند. بنابراین مسدود شدن این بخش‌ها از تبادل هوا جلوگیری می‌کند. در اینصورت خروج و ورود هوا به درستی انجام نگرفته و سبب خنک نبودن باد در کولرگازی می‌شود.

تنظیم ناصحیح ریموت

مسلما شما از روی ریموت درجه کولرگازی را تنظیم می‌کنید. حال اگر به اشتباه تنظیمات نادرست را انتخاب کنید، باعث بروز مشکلاتی می‌شود. به طور مثال ممکن است شما اشتباها کولر را روی حالت گرما تنظیم کرده باشید. بنابراین بهتر است تنظیمات دما را بررسی کنید.

پوشاندن پنل خارجی کولرگازی

از دیگر دلایلی که سبب گرم شدن باد کولرگازی می‌شود، می‌توان به پوشاندن پنل خارجی اشاره کرد. بعضی از افراد با شروع فصل سرما، کندانسور یا پنل خارجی را می‌پوشانند. اینکار از ورود برف و باران به پنل جلوگیری می‌کند. در صورت انجام اینکار باید حواستان باشد با گرم شدن هوا پوشش را بردارید . چرا که در غیر اینصورت کمپرسور در خارج کردن گرمای تولید شده ناتوان است . بنابراین کمپرسور دچار اورلود می‌شود. بنابراین باد گرم نیز تولید می‌شود.

خراب شدن برد کولرگازی

برد، وظیفه صدور فرمان به دیگر بخش‌ها را به عهده دارد. هنگامی که برد کولرگازی خراب شود، فرمان صحیح به اجزا داده نمی‌شود. در نتیجه اجزای کولرگازی به درستی عمل نمی‌کنند. هنگامی که برد کولرگازی فرمان صحیح به ترموستات صادر نکند، دمای صحیح نیز تشخیص داده نشده و کولرگازی باد گرم تولید می‌کند. برای برطرف کردن این مشکل، بهتر است از تعمیرکار کمک بخواهید.

کثیف شدن و گرفتگی فیلتر هوا در کولرگازی

کارکرد کولرگازی به صورتی است که هوای بیرون توسط کندانسور به درون کولرگازی منتقل می‌شود. به هر حال هوا دارای کثیفی و گرد و خاک است که اگر وارد کولرگازی شود کارکرد آن را مختل می‌کند. از این رو لازم است این گرد و خاک در هنگام ورود توسط یک منبعی گرفته شود. در کولرگازی این منبع به نام فیلتر هوا شناخته می‌شود. در واقع این قطعه گرد و خاک و هر چیزی که ممکن است وارد کولرگازی شده و به آن آسیب وارد کند را جذب می‌کند. حال تصور کنید این قطعه وظیفه خود را به خوبی انجام ندهد. در اینصورت به مرور زمان گرد و خاک نشسته روی فیلتر مسیر حرکت باد و هوا را دچار ایراد می‌کند. بنابراین هوا به درستی جریان نداشته و این موضوع بر روی خنک کردن کولرگازی تاثیر می‌گذارد. بنابراین علاوه بر اینکه فشار زیادی روی کولرگازی وارد می‌شود کیفیت هوای خارج شده کاهش میابد. از این رو شما باید بدانید که فیلتر هوا باید به طور مرتب تمیز شود. اگر لازم است حتی باید فیلتر هوا را تعویض کنید.

کثیف شدن کندانسور

از دیگر علت‌های مربوط به خنک نبودن باد در کولرگازی کثیف شدن کندانسور کولرگازی است. ممکن است کندانسور کثیف شده و یا در بدترین حالت خراب شود. کویل‌های کندانسور در محیط بیرونی کولرگازی قرار گرفته است. بنابراین این قسمت معمولا به میزان زیادی دچار آلودگی می‌شود. وظیفه کندانسور در این بخش این است که گاز خارج شده از کمپرسور را دریافت کرده و حرارت ناشی از آن را بگیرد. البته دیگر وظیفه کندانسور این است که گرمای محیط درونی را به بیرون منتقل می‌کند. در واقع اگر کندانسور کثیف شده و یا خراب شود، علاوه بر اینکه گاز مبرد خنک نمی‌شود، گرمای ناشی از محیط داخلی نیز گرفته نمی‌شود. بنابراین نیاز است کندانسور حتما به طور مرتب تمیز شود.

مطالب جذاب دیگر:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

59 − = 56