تفاوت تلویزیون های 4K با تلویزیون های HDR

تلویزیون های زیادی با انواع مشخصات و ویژگی های منحصر به فرد در بازار وجود دارد، این تلویزیون هر کدام به برندی مشهور و پر آوازه تعلق دارند و با امکانات و قابلیت های منحصر به فرد از هم متمایز می شوند. بدون شک شرکت هایی چون ال جی و سامسونگ و سونی محصولات بیشتری را تولید کرده و در اختیار کاربران خود قرار داده اند. کیفیت تصویر در تلویزیون های امروزی رزولوشن بالایی را دارند، برای مثال امروزه تلویزیون های با کیفیت 4K و 8K تولید می شوند در حالی که قبل تلویزیون های HD و Full HD تعداد و فراوانی بیشتری در بازار داشتند. تلویزیون های 2020 با عنوان های کیفیت تصویر HDR وارد بازار می شوند حالا ما در این نوشته می خواهیم تفاوت 4K و HDR را بررسی کنیم.

4K

قطع به یقین این عبارت را زیاد شنیده اید چرا که هنگام خرید تلویزیون این عبارت یعنی 4K بارها و بار ها به گوش می رسد و شرکت های سازنده کیفیت تصویر در تلویزیون های خود را با آن بیان می کنند. در واقع کیفیت تصویر 4k رزولوشن برابر 2160*3840 پیکسل را دارد. و این مقدار پیکسل در کیفیت های تصویر HD و Full HD کمتر است. در یک اندازه صفحه نمایش ثابت با توجه به اینکه تعداد پیکسل های 4K بیشتر تعداد پیکسل های Full HD است بنابراین از آنجا که اندازه صفحه نمایش ثابت است باید اندازه پیکسل های 4K نسبت به اندازه پیکسل های Full HD کوچکتر باشد.

چرا کیفیت تصویر 4K بیشتر از Full HD است؟

همان طور که در بالا اشاره شد تعداد پیکسل ها در یک صفحه نمایش با کیفیت تصویر 4K بیشتر است. زیاد بودن تعداد پیکسل ها در واحد سطح موجب میشود تا تصاویر با فوکوس و کنتراست بیشتری ارائه شوند. هر پیکسل محدوده خیلی ریز تر را پوشش می دهد و از ادغام داده های رنگ و روشنایی جلوگیری می شود. نمایش جزئیات تصویر در کیفیت تصویر 4K بیشتر از کیفیت تصویر Full HD است.

چگونه می توان از کیفیت تصویر 4K بهره برد؟

شما در نظر بگیرید که یک تلویزیون 4K را خریداری کرده اید و می خواهید از کیفیت تصویر آن بیشترین لذت ممکن را ببرید. محتوای 4K کم کم پا به عرصه ظهور گذاشته اند و امروزه می توان محتوای 4K را در بازار یافت. برای اینکه از محتوای 4K و نمایش آن بر روی پنل تلویزیون با کیفیت تصویر 4K بهره ببرید باید در فاصله معین و مشخصی نسبت به تلویزیون به تماشای آن پرداخت و از طرفی باید اندازه صفحه نمایش بزرگ باشد که البته با این دلیل است که تلویزیون های 4K اکثرا اندازه صفحه نمایش بزرگتری را دارند.

تا حدودی کیفیت تصویر 4K را ارائه دادیم، اما شرکت های سازنده از محدوده دینامیکی در تلویزیون های خود استفاده می کنند که همان طور که از نام آن پیداست محدوده دینامیکی محدوده ای برای پردازش داده های تصویر به صورت دینامی و یا پویا است که به آن HDR یا High Dynamic Range می گویند.ما می خواهیم ببینیم 4K با HDR چه تفاوتی دارد؟

HDR یا 4K

4K تعداد پیکسل ها و یا رزولوشن موجود در صفحه نمایش است، یک تلویزیون 4K کیفیت تصویر 4K را نمایش می دهد و از طرفی اگر در آن قابلیت های ارتقای کیفیت تصویر وجود داشته باشد می توان کیفیت های تصویر 2K را با کیفیت تصویر نزدیک به کیفیت تصویر 4K تماشا کرد اما لازم به ذکر است که هیچ وقت به سطح کیفیت تصویر 4k واقعی نمی رسد. از طرفی HDR کمک می کند تا کنتراست تصویر نمایش داده شده افزایش یابد. HDR کمک می کند تا تفاوت و تمایز بین انواع رنگ های تیره و روشن افزایش یابد و اجزای تصویر از هم متمایز شوند که همین امر موجب افزایش کیفیت تصویر می شود.در زیر یک تصویر را مشاهده می کنید که کیفیت تصویر 4K است و با HDR تقویت شده است:

تصویر 4K سمت راست و تصویر 4K همراه با HDR سمت چپ

HDR، 4K و WCG

محدوده دینامیکی بالا به همراه ویژگی دیگری در تلویزیون های 4K نقش آفرینی می کند که به آن Wide Colour Gamut می گویند. همانطور که در بالا اشاره شد محدوده رنگ گسترده Wide Colour Gamut با قابلیت محدوده دینامیکی بالا HDR محقق می شود. با HDR رنگ های بیشتر امکان نمایش پیدا می کنند بنابراین دامنه ای بیشتر از رنگ ها بر روی صفحه نمایش ارائه می شود. در زیر یک تصویر 4K  را مشاهده می کنید که با HDR محدوده رنگی آن یعنی Wide Colour Gamut تقویت شده است:

سمت راست با HDR و WGC یا Wide Colour Gamut و سمت چپ یک تصویر 4K  بدون اعمال قابلیت HDR

جمع بندی

شرکت های سازنده از ویژگی های زیادی در تلویزیون های خود استفاده می کنند. در سال 2019 و 2020 دیگر فراوانی و تعداد تلویزیون های با کیفیت تصویر 4K بیشتر شده است که شرکت های سازنده از ویژگی محدوده دینامیکی بالا HDR در آنها استفاده می کنند. تلویزیون ها با عبارت های 4K یا 4K HDR در اختیار کاربران قرار میگیرند. HDR کمک می کند تا محتوای 4K با کنتراست بالاتری نمایش داده شود و از طرفی با توجه به اینکه محدوده نمایش رنگ را افزایش می دهد، شاید در آینده شرکت های سازنده از عبارت 4K HDR WCG استفاده کنند. که WCG یا Wide Colour Gamut را در بالا توضیح دادیم. 4K یک پایه ثابت برای نمایش تصویر است که با HDR تقویت می شود تا تصاویر با وضوع و کنتراست بیشتر ارائه شوند.

تلویزیون های UHD تولید ۲۰۲۰ با ویژگی Filmmaker Mode

ارتقای کیفیت محتوای HDR با Dolby Vision IQ در تلویزیون های ۲۰۲۰

تلویزیون های Looking Glass با قابلیت ۳ بعدی و رزولوشن ۸K در سال ۲۰۲۰

برترین تکنولوژی صفحه نمایش در تلویزیون های ۲۰۲۰

تفاوت سری SM و UM در تلویزیون های ال جی

تکنولوژی Mini Led در تلویزیون های ال جی ۲۰۲۰

تکنولوژی Mini Led در تلویزیون های ال جی ۲۰۲۰

کیفیت تصویر ۸K چیست؟ آیا باید تلویزیون جدید را خریداری کرد یا منتظر ماند؟


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 44 = 45