تکنولوژی Mini Led در تلویزیون های ال جی 2020

بدون شک یکی از شرکت های بزرگ تولید تلویزیون شرکت ال جی می باشد، این شرکت شعبه هایی در سراسر جهان دارد اما اصالتا کره ای می باشد. اگر  تکنولوژی و فناوری و قابلیت های ارتقای کارایی نمایش تصویر را در نظر بگیریم، شرکت ال جی در بالاترین رده قرار می گیرد. ال جی با ارتقای تلویزیون های LED به NanoCell و سپس با ارائه فناوری جدید OLED مخاطبان و کاربران را متحیر و اعتبار برند خود را با سیر صعودی تثبیت کرد. ال جی در تلویزیون های 2020 از فناوری هایی مانند Mini LED استفاده کرده است و این نشان می دهد که این شرکت به OLED و NanoCell بسنده نکرده و روز به روز ویژگی ها و کارایی های جدید را در تلویزیون های خود قرار می دهد. در این نوشته به ویژگی Mini LED که ال جی در تلویزیون های 2020 خود قرار داده و به زودی هم وارد بازار می شود می پردازیم.

LED چیست؟

 اکثر کاربران و یا خریداران تلویزیون معنی و مفهوم LED را نمی دانند و فکر می کنند که LED صفحه نمایش تلویزیون است. LED از عبارت Light Emmiting Diode گرفته شده که به معنی دیود انتشار دهنده نور است. LED نه به صفحه نمایش بلکه به نور پس زمینه و برد LED در پشت تلویزیون مربوط می شود. در پشت صفحه نمایش از لامپ ها یا دیود های نور به نام LED استفاده می شود تا نوردهی لازم را برای پیکسل و ها و انتشار رنگ از آنها و در نهایت نمایش تصویر بر روی صفحه نمایش ایجاد کنند. LED ها اندازه های مختلفی دارند برای مثال تا الان دیود های LED ، Mini LED و Micro LED در تلویزیون های قرار گرفته اند. که اندازه Micro LED از Mini LED و Mini LED از LED کوچکتر است. ال جی در تلویزیون های قبلی خود البته به استثنای تلویزیون های اولدOLED که نور پس زمینه ندارند از لامپ های LED در برد نورپردازی استفاده می کرد اما در سال 2020 لامپ های Mini LED را در برد نور پردازی قرار داده است که می خواهیم تاثیر آن را در کیفیت تصویر و همپنین مکانیزم عملکرد آن را بررسی کنیم.

کیفیت تصویر باور نکردنی با Mini LED در تلویزیون های ال جی 2020

ال جی در سال 2019 تلویزیون های NanoCell زیادی را روانه بازار کرد که کیفیت تصویر در این تلویزیون ها برای بسیاری از کاربران آشکار شده است البته در اینجا در مورد تلویزیون های اولد OLED بحث نمی کنیم چرا که تلویزیون های OLED نور پس زمینه ندارند و در آنها از لامپ LED استفاده نمی شود.  در تلویزیون های معمولی و Nano Cell ال جی در سال 2018 و 2019  از لامپ های LED معمولی استفاده می شد و ال جی برای ارتقای کیفیت تصویر و  نمایش بهتر رنگ ها از فناوری نانوسل در تلویزیون های خود استفاده کرد. در سال 2020 ال جی ویژگی جدید را در تلویزیون های خود به نام ارتقای نور پس زمینه قرار داد بنابراین می توان گفت که ال جی با دو فناوری کاملا متفاوت کیفیت تصویر در تلویزیون های خود را ارتقا داده است که یکی حذف نور پس زمینه و پیدایش تلویزیون های اولد LED و دیگر ارتقای نور پس زمینه و تلویزیون های Nano Cell و Mini LED هستند. کیفیت تصویر در تلویزیون های Mini LED خیلی بیشتر از تلویزیون های LED است. تاریکی عمیق و خاکستری یکنواخت و در نهایت کنتراست در تلویزیون های Mini LED بهتر ارائه می شود. 

فناوری local Dimming با تکنولوژی Mini LED

Local Dimming به معنی تاریکی منطقه ای است، این فناوری اخیرا در تلویزیون های LED اتخاذ شده است، تلویزیون های اولد OLED چون LED نیستند و نور پس زمینه ندارند بنابراین Local Dimming هم در آنها معنی ندارد.  بر روی برد الکترونیکی LED در پشت صفحه نمایش  از لامپ ها و یا دیود های LED استفاده می شوند. برای افزایش کنتراست، ارتقای سطح نمایش رنگ مشکی و یا تاریکی عمیق و ارائه خاکستری یکنواخت و نمایش رنگ های متنوع از تاریکی منطقه ای Local Dimming بهره گرفته شد. در اینکه هر چه تعداد لامپ های LED در پشت صفحه نمایش و بر روی برد نور پردازی بیشتر باشد کیفیت تصویر بیشتر خواهد بود شکی نیست اما افزایش تعداد لامپ های LED برای نور پردازی چگونه ممکن است؟

ال جی در سال 2020 با قرار دادن لامپ های LED کوچکتر توانست تعداد بیشتری از لامپ ها و دیود ها را برای نور پردازی تلویزیون قرار دهد. به واسطه افزایش تعداد لامپ ها و کوچک شدن اندازه آنها نورپردازی دقیق تر شده و کیفیت نمایش رنگ ها در تصویر افزایش پیدا کرده است. تعداد منطقه یا زون Zone های مستقل بیشتر شده و کنتراست تصویر و نمایش تاریکی عمیق با لامپ های Mini LED افزایش پیدا کرده است. نحوه قرار گیری لامپ های Mini LED در تلویزیون های ال جی را در زیر آورده ایم:

مزایای تکنولوژی Mini LED

  1. هزینه کمتر برای تولید  و در نتیجه قیمت نسبی پایینتر تلویزیون
  2. اندازه کوچکتر لامپ ها  یا دیود های Mini LED در مقایسه با لامپ های LED و شدت نور بیشتر
  3. به واسطه کوچک بودن لامپ های Mini LED دقت نور پردازی برای پیکسل ها افزایش می یابد.
  4. اندازه کوچکتر لامپ های Mini LED امکان تعداد بیشتر از آنها بر روی برد LED
  5. افزایش منطقه های مستقل عمل کننده و گروه های مجزا از دیود های نوری
  6. افزایش کنتراست، نمایش رنگ های متنوع تر 

فناوری mini LED در کدام نوع از تلویزیون های قرار گرفته است؟

این فناوری جدیدا در تلویزیون های 2020 قرار گرفته است. تلویزیون هایی که از این فناوری بهره گرفته اند تلویزیون های نانوسلNano Cell ال جی و تلویزیون های LED ال جی هستند و هنوز مشخص نیست که آیا شرکت های دیگر از این نوع نور پردازی و دیود های Mini LED استفاده کرده اند یا خیر. فیلم زیر مربوط به تلویزیون ال جی Mini LED با کیفیت تصویر و رزولوشن 8K است:

 

جمع بندی

ال جی در سال 2020 فناوری Mini Led را در تلویزیون های خود قرار داده است. این فناوری در نوع  خود پیشرفته بوده و به نور پس زمینه و افزایش شدت و دقت نور پردازی مربوط می شود. به واسطه فناوری Mini LED کنتراست تصویر، نمایش رنگ های متنوع و نمایش تاریکی یکنواخت افزایش می یابد چراکه اندازه لامپ های Mini LED کوچکتر است و از تعداد بیشتری از آنها می توان بر روی برد LED استفاده کرد. تاریکی منطقه ای Local Dimming به واسطه خاموش و روشن شدن گروهی لامپ ها میسر می شود که تعداد بیشتر لامپ LED به منزله افزایش منطقه تاریک و روشن بیشتر و افزایش گروه ها است کیفیت تصویر و کنتراست بالا را موجب می شود. فناوری یا لامپ های Mini LED فقط در تلویزیون های LED مانند تلویزیون های نانوسلNanoCell قرار می گیرد یعنی تلویزیون هایی که نور پس زمینه دارند. این فناوری به تلویزیون های اولد OLED مربوط نمی شود چراکه اولد OLED نور پس زمینه ندارد.

 

دیگران خوانده اند:

بررسی تلویزیون سونی مدل X8000G

بررسی تلویزیون اولد OLED ال جی مدل C9

ارزانترین تلویزیون های ۴K موجود در بازار در سال ۲۰۲۰

بررسی تلویزیون QLED سامسونگ Q70R


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید

10 پاسخ
  1. یادگار
    یادگار گفته:

    ما هنوز توی استفاده از ال ای دی هم موندیم چه برسه به مینی ال ای دی. اکثر محتواهای ما اچ دی و فول اچ دی هستن. 4k هم تازه نداریم. دیگه چ نیازی هست به این همه فناوری؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      نظر شما هم قابل احترام است، شما می توانید به دنبال فناوری های جدید نباشید

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      تفاوت این دو فناوری در اندازه لامپ ها یا دیود های LED است که وظیف نور پردازی به پیکسل ها را انجام می دهند. شرکت های زیادی روی این فناوری ها کار می کنند.

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      LED به نور پس زمینه صفحه نمایش های LCD گفته می شود و LCD همان قسمت جلویی تلویزیون است که از پیکسل ها تشکیل شده است و جنس آن از کریستال مایع است.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *