پردازنده در تلویزیون چیست | انواع پردازنده تصویر در تلویزیون

همانند کامپیوتر که بخش cpu به عنوان هسته اصلی آن شناسایی می شود پردازنده (Processor) در تلویزیون نیز می توان گفت مغز اصلی یک تلویزیون است که بسته به توانایی و نوع پردازنده تصاویر زیبا و واقعی یا کم کیفیت و کند را به نمایش می گذارد. همانند کارهای گرافیکی سنگین در کامپیوتر میتواند سخت افزار خصوصا پردازنده آنرا به چالش بکشد، در تلویزیون صحنه های سریع و اکشن همان کار را انجام می دهد، همانطور که گفته شد هر فیلم از مجموعه ای از فریم یا تصاویر پشت سر هم تولید می شود پردازنده با پردازش هر فریم به صورت جداگانه و نمایش پشت سر هم آنها (بسته به پردازنده و سخت افزار تلویزیون تعداد نمایش تصاویر از 50 تا 120فریم بر ثانیه متغیر باشد.) می تواند کاربر را مجذوب کیفیت تصویر نمایشی کند یا برعکس آن. در ادامه به برسی و کارایی Processor می پردازیم و در آخر مطلب هم انواع پردازنده های 3 شرکت اصلی تولید کننده تلویزیون را به صورت مختصر معرفی می کنیم.

آیا میتوان از تلویزیون های هوشمند به عنوان کامپیوتر استفاده کرد؟

در پاسخ باید گفت خیر، پردازنده های تلویزیون فقط برای نمایش تصویر و فیلم طراحی شده اند و به نسبت پردازنده رایانه از قدرت پردازشی کمتری برخوردار هستند.

تلویزیون های هوشمند RAM و فلش بسیار کمی دارند همچنین فضای ذخیره سازی فلش خیلی سریع نیست (eMMC). برخی از تلویزیون های اندرویدی احتمالاً هک شده و دوباره مورد استفاده قرار می گیرند زیرا دارای قدرت ، RAM ، فلش و غیره بیشتری هستند اما تقریبا در حال حاظر به سختی این کار امکان پذیر می باشد.

چرا پردازنده تلویزیون اهمیت دارد؟

زیرا تأثیر مستقیمی بر کیفیت تصویر تلویزیون شما دارد. پردازنده های ضعیف باعث کیفیت تصویر پایین در تلویزیون می شوند و در صحنه های سریع و اکشن (مسابقات ورزشی) باعث ایجاد تصاویر کدر، نویز زیاد و نمایش رنگهای کسل کننده ای که فاقد واقع گرایی است می شود هنگامیکه یک کنسول بازی هم به این تلویزیون ها متصل شود بدلیل ضعف پردازنده تلویزیون تصاویر کند و دارای لگ و نویز زیاد به نمایش در خواهند آمد.

روش کار پردازنده تلویزیون

پردازنده ای مدرن برای بهبود کیفیت تصویر طراحی شده اند. که این شامل:

  • کاهش نویز و تاری تصویر
  • افزایش جزئیات و بافت تصویر
  • ایجاد یک تصویر با عمق بیشتر
  • بازآفرینی رنگ های دقیق

پردازنده تلویزیون های ال جی

بیشتر تلویزیون های جدید دارای 4 هسته پردازشی می باشند.

این تلویزیون ها دارای یک تراشه الکترونیکی مجهز به چهار هسته هستند. افزودن چندین هسته در یک تراشه امکان پردازش اطلاعات بیشتر به صورت همزمان و سریعتر را فراهم می کند.

در تلویزیون های بالارده، الجی از 2 نوع پردازنده (Alpha 9 – Alpha7 ) در 4 نسل استفاده کرده است.

آینده پردازش تلویزیون ، هوش مصنوعی است. و آینده اکنون است.

 الجی پردازنده تصویر پیشرفته، و جدیدترین هوش مصنوعی را با هم ترکیب می کند. این الگوریتم یادگیری عمیق با اطلاع از میلیون ها نقطه از داده ، تصویری متناسب با محیط قرارگیری شما ایجاد می کند. در این میان الجی از پردازنده Alpha7 در تلویزیونهای نانوسل و بالارده خود و از پردازنده Alpha9 در تلویزیون های خارق العاده OLED استفاده کرده است.

الجی همانند سالهای قبل از نسخه جدیدتر این پردازنده در سال 2021 نیز رونمایی کرد، نسل چهارم پردازنده آلفا 9 در تلویزیون های Oled 2021 ال جی و همچنین در تلویزیونهای NanoCell و نمونه های جدید QNED Mini LED تولید کننده آسیایی حضور خواهد داشت که به مراتب بهتر از نسخه های پیشین خود عمل خواهند کرد.

  • تلویزیون OLED سری B از پردازنده Alpha7 استفاده میکند.

کاهش نویز چهار مرحله ای چیست؟

این پردازنده ها از کاهش نویز 4 مرحله ای استفاده میکنند. نکته اصلی که باید بدانید کاهش نویز چهار مرحله ای دو برابر بیشتر از استاندارد فعلی است. این یعنی چی؟ تصویر شما واضح تر و با جزئیات بیشتری نشان داده می شود. یعنی پردازنده تلویزیون در 4 مرحله پی در پی و در کسری از ثانیه کیفیت تصاویر و فیلم را بهبود می بخشد.

کاهش نویز چهار مرحله ای چگونه کار می کند؟

1- پردازنده با پردازش جزئیات تصویر، واقع گرایی بیشتری به پیکسل ها میدهد.

2- عمق تصاویر را بیشتر میکند و جزئیات پنهان را آشکارتر می کند.

3- رنگ واقع بینانه و شفاف را تولید و رنگ های آن 7.3 برابر بیشتر از تلویزیون عادی است.

4- می توان محتوا را با سرعت 120 فریم در ثانیه پخش کرد تا محتوای سریع و پر برخورد بهتر نمایش پیدا کند.

پردازنده های تلویزیون سامسونگ

جدیدترین تلویزیون های سامسونگ از 3 نوع پردازنده مختلف (Quantum – CRYSTAL) استفاده میکنند.

پردازنده کوانتومی

سامسونگ از این پردازنده در تلویزیون های پرچمدار و بالارده خود با رزولوشن 8K – 4K، همچون تلویزیون های QLED استفاده میکند. این تراشه می تواند با قدرت پردازشی و هوش مصنوعی خود از طریق میلیون ها الگوی آموخته شده یک پایگاه اطلاعاتی عمیق ایجاد می کند ، سپس از آن برای ایجاد واقعی ترین تجربه های مشاهده استفاده کند. همچنین اگر شما به وسیله تلویزیون کیولد در حال دیدن یک فیلم با کیفیت HD یا FULL HD هستید پردازند کوانتومی با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته ای که دارد تصاویر را ارتقا تا نزدیک به 4K نیز ارتقا خواهد داد و شما از کیفیت و میزان عمق تصویر تصاویر حیرت زده میکند.

  • مدل Q60 از پردازنده کوانتومی نسخه ضعیفتر آن یعنی “LITE” استفاده میکند.

این پردازنده تنها باعث کیفیت تصویر بهتر نمی شود بلکه بر روی صدای تلویزیون هم به اینصورت تاثیر میگذارد:

آنچه سامسونگ “صدای AI” می نامد را نیز امکان پذیر می کند. هر صحنه و فضایی را که تلویزیون در آن قرار گرفته تجزیه و تحلیل می کند. برای فیلم ها ، به دنبال برجسته کردن جلوه های فراگیر است. برای اخبار ، تمرکز بر وضوح صدای گوینده خواهد بود. و برای ورزش، بر صدای جمعیت تأکید می کند تا واقع گرایی را افزایش دهد. سامسونگ ادعا می کند اگر یک ساندبار با بلندگوهایی که جهت گیری بیشتری دارند این ویژگی حتی بهتر کار خواهد کرد.

پردازنده کریستالی:

جدیدترین مدل از پردازنده های سامسونگ می باشد که در تلویزیون 2020 جای گرفت، این پردازنده دارای قدرت پردازشی کمتری به نسبت پردازنده کوانتومی است و در تلویزیون های پایین رده و میانرده سامسونگ از جمله در سری کریستالی مورد استفاده قرار می گیرد.

پردازنده Neo Quantum

در تلویزیون های 2021 سامسونگ، در سری جدید Neo QLED خود از پردازنده اختصاصی و  بسیار قدرتمند Neo Quantum  با قابلیت ارتقا پیشرفته بهره مند می شود.

پردازنده تلویزیون های سونی

تلویزیون های سونی همیشه دارای بهترین دقت رنگ بوده اند که این خود از دلایل یک پردازنده قوی در دل تلویزیون های بالارده این شرکت خبر می دهد. در سری بالارده و پرچمدار سونی از پردازنده پیشرفته  X1 Ultimate  که به گفته خود چندین سال است که بر روی آن کار کرده است، استفاده میکند. از این پردازنده سونی در نمایشگاه CES 2018 رونمایی کرد که 2 برابر قدرتمند تر از پردازنده نسل پیشین این شرکت به نام X1 Extreme است. سونی ادعا می کند که X1 Ultimate برای پشتیبانی از حداکثر کارایی تصاویر با محتوای HDR  است و از یک صفحه نمایش 8K با نور پس زمینه تا حداکثر روشنایی 10،000 نیت پشتیبانی میکند (هر چند پنلی با این میزان روشنایی در حال حاظر در دسترس نیست). با مدیریت داده ها توسط پردازنده X1 Ultimate ، محتوا در همان لحظه تجزیه و تحلیل می شود تا کنتراست عالی، روشنایی اوج و رنگ های طبیعی در تلویزیون های OLED و LED را به نمایش بگذارد. تلویزیون های سونی که از خانواده پردازنده های X1 مجهز هستند بهترین کیفیت و تصویر را دارند. همچنین این پردازنده با هوش مصنوعی خود و فناوری پردازش تصویر منحصر به فرد 4K X-Reality ™ PRO و یک پایگاه داده مخصوص، اطمینان حاصل می شود که هر صحنه پر از جزئیات بصورت واقعی باشد.

اولین تلویزیون در جهان با هوش شناختی

سونی اهمیت ویژه ای به پردازنده تلویزیون میدهد و میتوان گفت که دلیل کیفیت تصویر تلویزیون های سونی بیشتر بدلیل ساخت و استفاده از پردازنده های حرفه ای و بسیار قدرتمند می باشد، در سال 2021 نیز سونی با معرفی جدیدترین پردازنده خود تحولی عظیم در صنعت تلویزیون با جای گذاشت، XR Processor به عنوان اولین پردازنده ای که با استفاده از هوش شناختی چندین عنصر را روی صفحه همزمان با هم تجزیه و تحلیل می کند و پارامترها را برای کیفیت تصویر مطلوب تر تنظیم می کند. صدا یکی دیگر از تمرکزهای این تراشه جدید است زیرا می تواند موقعیت صدا را تجزیه و تحلیل کرده و آن را با تصویر مطابقت دهد و در عین حال عناصر صوتی قدیمی را به صدای فراگیر 3D ارتقا دهد.
در حالی که هوش مصنوعی معمولی (AI) فقط می تواند عناصر تصویری مانند رنگ، کنتراست و جزئیات را به صورت جداگانه تشخیص و تجزیه و تحلیل کند، پردازنده جدید می تواند مجموعه ای از عناصر را همزمان تجزیه و تحلیل کند ، همانطور که مغز ما این کار را انجام میدهد.

سخن آخر

در این مطلب قصد نشان دادن اهمیت پردازنده در تلویزیون و معرفی هر چند مختصر تعدادی از جدیدترین پردازنده ها را داشتیم، پیدا کردن اطلاعات دقیق در مورد مشخصات پردازنده ها به دلیل اهمیت بالا و محرمانه بودن فناوری ساخت، بسیار سخت می باشد.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ 81 = 86