روشهای کاهش مصرف برق کولرگازی

استفاده صحیح و بهره برداری مناسب از کولرگازی و اسپیلت ها مانند هر وسیله دیگری نیازمند دریافت اطلاعاتی است که در صورت توجه به آنها علاوه بر بهره مندی ازهوای خنک و مطبوع کولرگازی و اسپلیت در فصل گرم تابستان، از پرداخت هزینه سرسام آور برق مصرفی هم جلوگیری می نماید و متقابلا بدون توجه به آن موارد ممکن است با هزینه سنگین برق مصرفی مواجه گردید. خصوصا که در شرایط فعلی هزینه برق مصرفی واحدها بصورت غیر یارانه ای محاسبه و دریافت می گردند. به عبارت دیگر همانطور که به دلیل جهش بهای گاز مصرفی نمی توان استفاده از دستگاه های گرمایشی پکیج و موتور خانه را در فصل زمستان تعطیل کرد و باید راهکارهای جلوگیری از اتلاف حرارتی ساختمان ها در فصل سرما را بازگو نمود تا مشترکان حتی المقدور با هزینه متعادل گاز مصرفی روبرو شوند، برای فصل تابستان نیز لازم است راههای کاهش برق مصرفی را که باعث جلوگیری از مصرف بی رویه برق و هزینه های سنگین مربوطه می گردد، برای آگاهی مصرف کنندگان بازگو نمود چرا که امروزه استفاده از کولرگازی به دلیل مزایا و هوای بسیار خنک و مطبوع آنها در ایران و اغلب نقاط جهان با استقبال بسیاری مواجه گردیده و به سرعت در حال افزایش است.

انتخاب کولرگازی مناسب

  • بهتر است از اسپلیت ها یا کولر گازی استفاده نمائید که دارای اینورتر یا سطح مصرف انرژی A یا B باشند. اصولا کولرگازی اینورتردار متناسب با میزان مصرف، دور مورد نیاز موتور (کمپرسور) را افزایش یا کاهش می دهند و به صورت خودکار در مصرف برق صرفه جویی می کنند.
  • اگر شما در بالاترین طبقه ساختمان سکونت دارید، به دلیل تابش نور گرم خورشید به سقف ساختمان در تابستان، ناگزیر باید به ازاء هر متر مربع از مساحت اتاق یا سالن بین 600 تا 800 (BTU) ظرفیت برودتی در نظر بگیرید ولی اگر در طبقات وسط ساختمان ساکن هستید به ازاء هر متر مربع می توانید حدود 400 تا 600 (BTU) ظرفیت برودتی برای کولرگازی یا اسپلیت مورد نیاز خود در نظر بگیرید.

نحوه نصب کولرگازی در بهترین مکان

  • هوای خنک اسپلیت ها از پنل داخلی به سمت روبرو جریان می یابد. بنابراین پنل داخلی را درست در جایی قرار دهید که روبروی محل نشستن یا حضور اعضاء خانواده باشد. طول پرتاب هوای اسپلیت ها بر اساس ظرفیت و مدل معمولا بین 5 تا 15 متر می باشد. نباید فکر کنید لازم است کل سالن خنک شود تا شما هم خنک شوید.
  • با توجه به انباشت هوای گرم در زیر سقف، بهتر است تا جای ممکن پنل داخلی اسپلیت را پایین تر از سقف نصب نمائید. بعضا دیده می شود نصاب ها پنل داخلی را فقط 10 سانتیمتر از سقف فاصله می دهند. اگر از نظر زیبایی و تزئینات، دیوارسالن یا اتاق اجازه می دهد از نصاب بخواهید لبه بالایی پنل اسپلیت شما 40 یا حتی 50 سانتیمتر از سقف فاصله داشته باشد. این کار به افزایش جریان هوای خنک در سطح کمک موثری می نماید.
  • درفروشگاه ها، رستوران ها و یا دیگر فضاهایی که ارتفاع سقف تا کف در آنها بیشتر از 2.8 متر باشد نصب پنل داخلی در ارتفاع 2 متری از کف محل مورد نظر بهترین نتیجه را خواهد داشت.
  • شستشوی ماهانه و تمیزی فیلترها و سطح کویل اسپلیت ها در ایجاد هوای مطبوع و خنک و همچنین افزایش راندمان دستگاه بسیار اهمیت دارند بنابراین با باز نمودن درب پنل داخلی بصورت ماهانه فیلترها را بشوئید و سطح کویل را با دستمال مرطوب غبار روبی نمائید (فیلترها را پس از خشک شدن بصورت اولیه در ورودی هوای پنل قرار دهید).
  • با نصب سایبان بر روی پنل بیرونی یا کندانسور، دستگاه می تواند بدور از تابش نور گرم خورشید با راندمان بهتر و مصرف برق کمتر به تبادل حرارت و خنک کردن گاز کولر بپردازد.
  • لازم است پنل بیرونی به گونه ای نصب شود که امکان جریان هوای آزاد در پشت آن به راحتی مهیا باشد.
  • اگر عایق لوله های رابط خصوصا در بیرون از ساختمان از بین رود، اسپلیت شما مقداری از خنکی گرانبهای مبرّد را از دست می دهد. بنابراین با بازرسی سالیانه نسبت به ترمیم عایق لوله های رابط اقدام نمائید.
  • در سرویس سالیانه حتما علاوه بر کنترل مقدار شارژ گاز مورد نیاز کولر، از نصاب بخواهید از تمیز بودن سطح فین ها و کویل های کندانسور بیرونی نیز مطمئن گردد.

کارهایی که موجب صرفه جویی در مصرف انرژی کولرگازی می شود

  • در صورتی که مایل هستید در کنار بهره مندی از هوای خنک و مطبوع کولرگازی و اسپلیت، هزینه برق مصرفی شما خیلی بالا نباشد می توانید دمای کولر را روی 24 درجه سانتیگراد تنظیم نمائید. در اینصورت با وجود روشن بودن فن پنل داخلی که مصرف برق آن فقط بین 15 تا 30 وات است در بیشتر زمانها کمپرسور دستگاه که بیشترین سهم را در برق مصرفی کولر دارد خاموش خواهد بود. در اینجا مجددا یاد آوری می نمائیم قرار داشتن پنل داخلی مستقیما روبروی محل نشستن ساکنین نیز کمک مؤثری به تأمین هوای خنک محل مورد نظر می نماید.
  • اگر هنوز لامپ های آپارتمان خود را به لامپهای کم مصرف تغییر نداده اید، بدانید گرمای حاصل از لامپ های قدیمی تاثیر بسزایی در ایجاد گرمای مزاحم در ساختمان شما دارد و موجب افزایش زمان های کارکرد کولر اسپیلیت و مصرف برق بیشتر می گردد. بنابراین لازم است فورا نسبت به تعویض آنها با لامپهای کم مصرف اقدام نمائید.
  • استفاده از وسایلی که ایجاد گرما می‌کنند و باعث بالا رفتن بیشتر دمای محیط می‌شود مانند: اتو کشیدن، سماور، لامپ‌های پرمصرف و … را به زمانی موکول کنید که گرمای هوا کمتر است زیرا این کارها اگر همزمان با کار کولر گازی باشد باعث می‌شود کولر شما برای رساندن دمای محیط به حد مطلوب انرژی بیشتری مصرف کند.

سخن پایانی

در هر حال با رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد تا میان بسیار زیادی می توانید در مصرف انرژی کولرگازی خود صرفه جویی کنید. امروزه کولرهای گازی با تکنولوژی اینورتر عرضه بازار می شوند که مصرف برق را در حدود 60 درصد کاهش می دهند. نحوه کاهش مصرف انرژی توسط کیت اینورتر در نوشته های پیشین ذکر شده است و نیازی به تکرار دوباره آن در این چکیده نیست. اگر در شرف خرید کولرگازی هستید پیشنهاد می کنیم کولرگازی اینورتردار را فراموش نکنید. با این کولرها علاوه بر اینکه در مصرف انرژی تا حد چشمگیری صرفه جویی کرده اید، هم اینکه از داشتن هوایی پاک و بدون آلودگی لذت خواهید برد.

مطالب جذاب:

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

35 − 29 =