انواع گیرنده های تلویزیون | DVB چیست؟

پخش دیجیتال ویدیو (DVB) به عنوان یک استاندارد برای تلویزیون های دیجیتال در بسیاری از کشورها به کار می رود. حروف DVB مخفف عبارت Digital Video Broadcasting بوده که به معنی پخش ویدیو به صورت دیجیتالی می باشد. پروژه DVB یک کنسرسیوم تحت رهبری صنعت بیش از ۲۷۰ شرکت پخش تلویزیونی در سراسر جهان بود. در حال حاضر بسیاری از کشورها از سیستم DVB به عنوان سیستم پخش تلویزیونی استفاده می کنند و ایران هم از جمله این کشور هاست که از این سیستم برای پخش برنامه های تلویزیونی استفاده می کند. تلویزیون هایی که در سال های اخیر تولید شده اند دارای گیرنده دیجیتال داخلی هستند تا بدون گیرنده ی دیجیتال جداگانه کانال های دیجیتال را دریافت نمایند. وجود گیرنده ی دیجتال در تلویزیون با علامت DVB مشخص خواهد شد. گیرنده هایی که در ایران می توانند کارایی داشته باشند در چند نوع دسته بندی می شوند که در زیر به تفصیل در مورد آنها صحبت شده است.

گیرنده DVB-T یا پخش زمینی ویدیو به صورت سیگنالهای دیجیتال

گیرنده دیجیتال DVB-T جهت دریافت کانال های داخلی (استانی و غیر استانی) کاربرد دارد. در واقع گیرنده دیجیتال DVB-T مخفف واژه ی Digital Video Broadcasting Terrestrial می باشد که به معنای پخش زمینی ویدیوی دیجیتال می باشد. به این معنی که امکان دریافت کانال هایی با این نوع گیرنده ی دیجیتال فراهم است که می توان آن ها را از طریق آنتن پشت بام و یا کنار تلویزیون دریافت کرد. در واقع گیرنده های دیجیتال داده های دیجیتال دریافت شده را رمز گشایی خواهند کرد و پس از بازسازی، آنها را به صورت تصاویر بر روی صفحه نمایش به تصویر می کشند. از بارزترین تفاوت های گیرنده های دیجیتال با گیرنده ی آنالوگ در تولید تصویر است که گیرنده دیجیتال DVB-T امکان دریافت تصویر با کیفیتی بالاتر از گیرنده آنالوگ را دارد. تلویزیون های دیجیتال به صورت سرخود به گیرنده دیجیتال DVB-T مجهز شده اند و این امکان را فراهم خواهند کرد تا تنها با اتصال آنتن به تلویزیون شبکه های دیجیتال را مشاهده نمایید. در این حالت نیازی به خرید گیرنده ی دیجیتال نخواهد بود و تمامی کانال های داخلی با وضوح بالا دریافت خواهند شد. در مجموع شما می توانید از طریق گیرنده دیجیتال DVB-T و تلویزیون هایی که این نوع گیرنده ی دیجیتال در آن ها به کار رفته است تمامی کانال های دیجیتال داخلی ایران را مشاهده نمایید. این گیرنده امکان پخش کانال های رادیویی را نیز فراهم می کند تا سرگرمی های بیشتری در اوقات فراغت خود داشته باشید و یا اینکه در اوقات کاری نیز به کانال رادیویی مورد علاقه ی خود گوش دهید. نوع پیشرفته تر DVB-T که در اکثر تلویزیون ها نیز وجود دارد، DVB-T2 می باشد که در مقایسه با DVB-T این استاندارد جدید با آنتن های موجود حداقل 30 درصد ظرفیت ارسال را افزایش می دهد. یعنی حتی می تواند محتوای باکیفیت HD را انتقال دهد، در حالی که امکان انتقال HD در DVB-T وجود نداشت.

گیرنده DVB-C یا پخش دیجیتالی ویدیو از طریق کابل

DVB-C مخفف Digital Video Broadcasting – Cable است و استاندارد کنسرسیوم اروپایی DVB برای پخش تلویزیونی، تلویزیون دیجیتال از طریق کابل است. DVB-C همان چیزی است که ما آن را با عنوان تلویزیون کابلی می شناسیم. برای تماشای برنامه های تلویزیونی روی تلویزیون کابلی، ساختمان محل سکونت (منزل) باید به یک شبکه که همانند سیستم برق کشی منازل مشاهده می کنید، متصل باشد. شما همچنین به گیرنده DVB-C نیاز دارید یا تلویزیون شما باید به یک تیونر DVB-C مناسب مجهز باشد. این نوع گیرنده در برخی کشورها از جمله آلمان در حال پیاده سازی بوده و به دلیل اینکه تحت نظر بخش خصوصی فعالیت می کند، مردم حق امتیازی را به صورت جداگانه پرداخت می کنند. در حال با یک تیونر سه گانه می توانید چندین استاندارد DVB را به طور همزمان رمزگشایی کنید.

تفاوتهای DVB-C و DVB-T2 DVB-C DVB-T2
هزینه حق امتیاز بله فقط پخش کننده های ویژه
وابستگی کیفیت تصویر به آب و هوا خیر بله
نیازمند ورود کابل به خانه بله خیر
نیازمند آنتن خیر بله
نیازمند تیونر ویژه بله بله
گیرنده DVB-S یا پخش دیجیتالی ویدیو از طریق ماهواره

صرف نظر از اینکه تلویزیون شما کجا قرار گیرد، گیرنده DVB-S راهی مفید برای بهره بردن از محتوای تلویزیونی و رادیویی برای شماست، زیرا تنوع کانال ها بسیار زیاد است. شما می توانید بیش از 1500 برنامه دریافت کنید که شامل 300 مورد برنامه تلویزیونی و 170 برنامه رادیویی رمزگذاری نشده است. برخلاف DVB-C که باید هزینه ای در هر دوره پرداخت شود، با DVB-S یا DVB-S2 هیچ هزینه ماهیانه ای ندارید. عدد 2 به عنوان یک اضافه شده در گیرنده DVB-S2 نشان دهنده توسعه بیشتر فن آوری DVB-S است، که نشان دهنده پیشرفت قابل توجهی نسبت به مدل قبلی است. این گیرنده دارای کیفیت انتقال دیتای بالاتری می باشد و حجم داده و اطلاعات نیز تا 30 درصد افزایش می یابد. اصولاً هنگام خرید تلویزیون و گیرنده های جدید باید به نسل دوم اعتماد کنید، زیرا این مدل در طولانی مدت به کلی جایگزین DVB-S می شود. تصویر گیرنده DVB-S2 در تلویزیون سریعتر و واضح تر به نظر میرسد. همچنین برای شما به عنوان یک کاربر مهم است بدانید که ارتقا به DVB-S2 نیازی به نصب دیش جدید ندارد، فقط سیستم نهایی باید بتواند از استاندارد جدیدتر پشتیبانی کند.

کلام آخر

گیرنده دیجیتال در تلویزیون یکی از قسمتهای مهم می باشد و در هنگام خرید باید یکی از مواردی باشد که به آن توجه می شود. زیرا اگر تلویزیونی دارای گیرنده دیجیتال نباشد، شما مجبور خواهید بود تا یک دستگاه گیرنده جداگانه تهیه کنید که علاوه بر متحمل شدن هزینه آن، باید شلوغی کابل و اطراف تلویزیون را نیز تحمل کنید. پس نباید از این گزینه در هنگام خرید چشم پوشی کرد. اگرچه اکثر تلویزیونهایی که امروزه وارد بازار می شوند دارای گیرنده هستند اما حهت حصول اطمینان باید مطمئن شوید. نوع گیرنده هم بسته به سلیقه شما متفاوت است و شما می توانید از میان DVB-T و DVB-S و یا هردو، یکی را انتخاب نمایید (گیرنده DVB-C در ایران اجرا نشده است). پیشنهاد این است که نسخه های پیشرفته تر این گیرنده ها را برای تلویزیون انتخاب کنید. زیرا با شرایط و تکنولوژی های امروزی سازگارند و نیز قابلیتهای بیشتری را در خود گنجانده اند.

سایر مطالب مرتبط:
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− 6 = 1