چگونه عمر ماشین لباسشویی را زیاد کنیم؟

چگونه عمر ماشین لباسشویی را زیاد کنیم؟

ماشین‌های لباسشویی هم‌گاه به رسیدگی نیاز پیدا می‌کنند. با رعایت برخی نکات می‌توانید عمر آنها را بالا‌تر ببرید یا اگر دچار نقص شدند خودتان برای رفع آن آستین‌ها را بالا بزنید. باور کنید برای همه کارهای فنی خانه نباید سراغ متخصصان فنی بروید.

ماشین لباسشویی را تراز کنید
تراز بودن ماشین لباسشویی برای افزایش کارایی و ایمنی آن بسیار مهم است. برای اینکه ماشین را تراز کنید باید جلوی دستگاه را یک سانت از عقب آن بالا‌تر بگیرید. دستگاه نباید لق باشد یا به یک سمت خاص تمایل نشان دهد. ماشین لباسشویی‌های امروزی همگی دارای پایه‌های خاصی هستند که کار تنظیم با آنها خیلی راحت‌تر انجام می‌شود. اگر آشپزخانه‌تان شیب زیادی دارد، پایه‌های عقبی را دست نزنید و فقط پایه‌های جلویی را تنظیم کنید. تنظیم‌نبودن ماشین لباسشویی هنگام کار در دور تند مشکلاتی به وجود خواهد آورد که در نهایت به این وسیله خانگی شما آسیب جدی وارد می‌کند.

اگر از تنظیم خارج شود
این مشکلی است که معمولا خانواده‌های بچه‌دار با آن مواجه می‌شوند.‌گاهی کودکان سراغ ماشین لباسشویی می‌روند و برنامه آن را هنگام شست وشو تغییر می‌دهند. در چنین شرایطی ماشین از حرکت باز می‌ایستد و قفل می‌کند. در این حالت باید کلید استپ را فشار دهید و سپس برنامه قبلی را تکرار کنید. ماشین‌ها در چنین شرایطی دوباره به کار می‌افتند و مشکل خاصی پیش نمی‌آید. البته برخی از ماشین‌ها، شست‌وشوی برنامه تعیین‌شده را از ابتدا شروع می‌کنند که زمان بیشتری می‌برد اما باز هم مشکلی برای ماشین پیش نخواهد آمد.

دما و زمان مناسب
زمان و دمای مناسب یا همان انتخاب برنامه شست‌وشو بستگی به جنس لباس‌ها و میزان کثیفی آنها دارد. زمان شست‌وشوی مناسب برای لباس‌های کتان و سفید چیزی بیشتر از یک ساعت، پشمی و کاموایی حدود ۴۰دقیقه و پرده و حریر هم حدود یک ساعت و نیم است. همچنین برای لباس‌هایی که به شست‌وشوی هرروزه احتیاج دارند زمان شست‌وشوی ۳۰ دقیقه‌ای کفایت می‌کند. دمای مناسب برای لباس‌های سفید و معمولی حداکثر ۶۰ درجه و برای لباس‌های پشمی و کاموایی حداکثر ۴۰ درجه است. البته ماشین‌های دیجیتال برنامه‌های شست‌وشوی هر کدام از لباس‌ها را به صورت جداگانه دارند.

چقدر پودر بریزیم؟
اگر پودر لباسشویی را بیش ازاندازه داخل مخزن آن بریزید، باعث کثیف‌تر شدن لباس‌هایتان خواهد شد. در این شرایط، ماشین نمی‌تواند همه کف تولیدشده را در مراحل برنامه خارج کند و‌‌ همان کف‌ها به صورت لکه روی لباس‌ها باقی می‌مانند. مخزن پودر ماشین‌ها معمولا دارای ۲ مخزن بزرگ و کوچک است. اگر لباس خیلی چرک دارید کافی است کمی پودر در قسمت کوچک بریزید و یک استکان هم در بخش بزرگ‌تر خالی کنید. در این شرایط، ماشین یک‌بار به صورت پیش شست‌وشو و یک‌بار به صورت شست‌وشو از ۲ بخش پودر‌ها بهره می‌برد. برای لباس های معمولی هم ریختن پودر در‌‌ همان بخش بزرگ‌تر کافی خواهد بود.

چقدر لباس بریزیم؟
وقتی می‌خواهید ماشین را به کار بیندازید، نباید آن را آنقدر پر کنید که مجبور باشید با فشار لباس‌ها را داخل قرار دهید، همین طور کم‌بودن بیش از اندازه لباس‌ها هم به کارایی مفید ماشین ضربه می‌زند و به کمک‌ها فشار وارد می‌کند. منظور از ماشین لباسشویی ۷کیلویی این است که شما مجازید ۷کیلو لباس معمولی خشک را داخل دیگ بریزید. یادتان باشد برای لباس‌های حوله‌ای یا پشمی که اصطلاحا «آبگیر» هستند باید از نصف حجم ماشین بهره ببرید.

مراقب فنر باشید
فنر دور نوار پلاستیکی ورودی ماشین لباسشویی از جمله قسمت‌هایی است که معمولا به ۲دلیل نیاز به تعویض پیدا می‌کند، نخست، زمانی که به دلیل عمر بالا و تماس با رطوبت دچار زنگ‌زدگی شود و دوم اینکه بر اثر فشار دادن لباس‌ها داخل دیگ از جای خودش خارج شود. هر چند، نصب فنر جدید باید با مهارت خاص انجام شود اما اگر قلق آن را بدانید خودتان هم می‌توانید آن را نصب کنید یا جا بیندازید. قلقش هم این است که این بخش ۲ فنر دارد که ابتدا باید فنر داخلی و سپس فنر بیرونی را جا بیندازید. میکروسوئیچ، پمپ، کاسه نمد و بلبرینگ هم از جمله دیگر قطعات مصرفی ماشین‌های لباسشویی هستند که معمولا عمری ۴ تا ۶ ساله دارند و پس از آن و در صورت نیاز باید تعویض شوند.

آب تخلیه نمی‌شود
اگر دیدید آب ماشین تخلیه نمی‌شود، ابتدا لوله خروج آب را بررسی کنید. گاهی اوقات مجرای خروجی فاضلاب دچار مشکل می‌شود،‌گاهی اضافه کردن طول شیلنگ دردسرهایی را درست می‌کند و‌گاه چیزی در لوله خرطومی گیر کرده و مانع خارج‌شدن آب می‌شود. در این شرایط باید فیلتری كه در قسمت جلوی ماشین است را باز كنید تا اگر چیزی مسیر را مسدود كرده، از آنجا خارج شود. برای خارج كردن مانع از داخل خرطوم هم بهتر است ظرفی را از قبل آماده كنید و سپس ماشین را به كار بیندازید تا آن مانع تا خروجی خرطوم پیش بیاید و شما آن را با دست خارج كنید. معمولا لباس‌های كوچك مثل جوراب وارد خروجی ماشین لباسشویی می‌شوند و از آنجا كه همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، می‌توانید این لباس‌ها را قبل از ریختن داخل ماشین لباسشویی به هم گره بزنید یا تعدادی از آنها را در یك كیسه پارچه‌ای انداخته و در آن را گره بزنید تا لباس‌ها از دیگ ماشین خارج نشوند.

قرص و پودر جرمگیر
ایجاد جرم در داخل دیگ ماشین لباسشویی یکی از مشکلاتی است که برای این وسیله به وجود می‌آید که‌ بعد از مدتی با بوی بد نیز همراه می‌شود. برای اینکه ماشین لباسشویی جرم نگیرد بهتر است هر 4-3 ماه یک‌بار از قرص‌ها و پودرهای جرم‌گیر استفاده کنید. روش کار هم به این صورت است که مقدار مشخص‌شده از پودر جرمگیر – معمولا مقدار را روی بسته آن می‌نویسند- را در داخل ماشین‌لباسشویی می‌ریزید و بعد می‌گذارید ماشین یک دور کامل بدون لباس کار کند. بعد از آن یک بار دیگر هم می‌گذارید که ماشین به طور خالی فعالیت کند تا پودر و جرم‌ها به طور کامل از ماشین خارج شوند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

70 − = 62