تفاوت کولرآبی با کولرگازی – کدام بهتر است؟

امروزه سیستم های خنک کننده گوناگونی در دنیا برای خنک کردن فضاهای مسکونی و اداری تولید شده اند. از پر طرفدارترین آنها می توان به کولر آبی و کولر گازی اشاره کرد. درگذشته، در نبود سیستم های خنک کننده مدرن وامروزی،مردم باخوابیدن درفضاهای دالان مانند (معماری سنتی مناطق گرمسیر) و هشتی ها زیرحصیرهای مرطوب، خود را خنک می کردند. در ادامه به برسی بیشتر هرکدام می پردازیم.

کولر آبی چگونه کار می کند؟

کولر آبی نوعی کولر است که با تبخیر آب، هوا را خنک می‌کند. کولرهای آبی با فرایند سرمایش تبخیری کار می‌کنند. سرمایش تبخیری فرایندی است که در آن از پدیدهٔ تبخیر به عنوان یک جاذب گرماییِ طبیعی استفاده می‌شود.

در این فرایند، گرمای محسوس هوا جذب شده و به عنوان گرمای نهانِ لازم برای تبخیر آب استفاده می‌شود. مقدار گرمای محسوس جذب‌شده به مقدار آبی که تبخیر می‌شود بستگی دارد. هر چقدر آب در گردش داخل کولرهای آبی بیشتر باشد قدرت خنک‌کنندگی آن هم بیشتر می‌شود. اجزای مهم یک کولر آبی شامل موتور، پمپ، توربین، حلزونی،پولی ها،جعبه تقسیم برق، شلنگهای رابط اب و پوشال می شود. توربین نقش دالان ها و یا هشتی ها را دارد. پوشال نیز نقش حصیر را دارد.

                                                                                               طرزکار کولر آبی

آب توسط الکترو پمپ از تشک کف کولر به ناودان ها در بالای پوشال ها هدایت می شود و سپس بر روی پوشال ها می ریزد و آن را خیس نگه می دارد، کار و چرخش الکترو فن هوا از روی پوشال های مرطوب عبور کرده و  به طرف کانال یا داخل سالن هدایت می گردد.

عبور هوا از روی پوشال های مرطوب موجب تبخیر شدن آب پوشال ها می شود. آب برای تبخیر شدن گرمای هوای درون محفظه بیرونی کولر را جذب می کند و در نتیجه موجب خشک شدن هوا می شود و هوای خنک با رطوبت حدود 90 درصد وارد سالن می گردد. باید توجه داشت که کولر در نقاطی که دارای آب و هوای خشک هستند با بازده خوب کار می کند و در نقاط مرطوب و کنار دریا کارایی ندارد.

تفاوت کولر آبی سلولوزی با کولر های معمولی

تقریبا تمام ویژگی‌ های کولرهای آبی سلولزی مانند کولرهای آبی پوشالی معمول است. تفاوت کولر آبی با سلولزی در استفاده از پدهای سلولزی به جای پوشال است. پدهای سلولزی نیاز به تعویض سالیانه پوشال ها ندارند و می‌توان حدود ۴-۳ سال از آن با توجه به سختی آب منطقه مربوطه استفاده کرد که قیمت بالایی نیز دارد. این پدها بدلیل تراکم بالا، اجازه ورود گردوغبار و ذرات ریز را به درون پروانه موتور ومحیط خانه نمی‌ دهند. از این رو متخصصان استفاده از کولرهای سلولزی را به جای کولرهای پوشالی به مناطق، پیشنهاد می‌ دهند.

کولرگازی چیست؟

کولر گازی توسط ویلیس کریر در سال ۱۹۰۲ میلادی اختراع شد. کولر گازی یک نوع دستگاه سرمایشی و گرمایشی است که با استفاده از سیکل تبرید تراکمی عمل تهویه هوا را انجام می دهد. عملکرد این دستگاه بر پایه گاز مبرّد مثل R22 و R404 بوده که البته برای لایه ازن بسیار مضر هستند. هر چند مدلهای جدید این مشکل را با استفاده از گازهای دوستدار محیط زیست حل کرده اند. هر دستگاه کولر گازی از چهار جزء اصلی کمپرسور، کندانسور، اواپراتور و شیر انبساط یا لوله مویین تشکیل می‌شود.

کولر گازی چگونه کار می کند؟

کولرگازی با استفاده از یک چرخه تبرید کار می کند که گرما را از یک مکان (داخل اتاق) به مکان دیگر (خارج اتاق) منتقل می کند.

مرحله 1: گرما توسط سیم پیچ اواپراتور جذب می شود
هوای گرم داخل خانه شما از طریق یک دریچه به داخل کشیده می شود و روی کویل اواپراتور سرد می دمد. کویل اواپراتور ایستگاهی است که در داخل خانه قرار دارد و گرما را از هوا جذب می کند و هوا را خنک می کند. یک فن هوای سرد را به مجرای هوا می دمد که آن را در سراسر خانه پخش می کند.
همانطور که مبرد گرمای هوای عبوری را جذب می کند، از حالت مایع به حالت گازی تبدیل می شود و به حرکت در طول سیستم حلقه به سمت کمپرسور ادامه می دهد.

مرحله 2: کمپرسور دمای مبرد را افزایش می دهد
کمپرسور حجم گاز را کاهش می دهد. معمولاً این کار با فشردن گاز محکم بین دو جسم جامد انجام می شود. این امر فشار و دمای مبرد را افزایش می دهد و آن را برای فرآیند تراکم آماده می کند.

مرحله 3: گرما به بیرون منتقل می شود
مبرد که اکنون یک بخار فوق گرم است، به کندانسور (که در فضای باز قرار دارد) می رسد و در معرض هوای بیرون قرار می گیرد. هوای بیرون گرمای مبرد را جذب می کند، دمای مبرد را کاهش می دهد و حالت را از گاز به مایع تبدیل می کند.

مرحله 4: مبرد سرد می شود. فرآیند تکرار می شود
هنگامی که گرمای مبرد به خارج از منزل برداشته می شود، مبرد سرد به داخل اواپراتور برمی گردد تا این فرآیند دوباره تکرار شود. این روند تا زمانی ادامه می یابد که دمای داخل خانه شما به حد مطلوب شما برسد.

انواع مدل های موجود کولر گازی

کولرگازی ها بسته به نیاز فرد دارای مدل و طرح  و ظرفیتهای متنوعی می باشد که در ادامه به آن می پردازیم:

کولرگازی دو تکه (اسپلیت) – کولرگازی پنجره‌ای – کولرگازی سقفی (کاستی) – کولرگازی قابل حمل (پرتابل) – کولرگازی ایستاده – کولرگازی داکت یا کانالی – کولرگازی مولتی وی (در ظرفیت‌های 38000 BTU به بالا).

کولر گازی قابل حمل(پرتابل): این نوع کولر گازی همان‌گونه که از نام آن می‌توان فهمید، قابلیت حمل دارد و برای فضاهای کوچک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

داکت اسپلیت: این نوع کولر گازی هوای خنک یا گرم را از طریق داکت یا کانالهایی که در سقف کاذب ساختمان تعبیه می شوند به داخل اتاق و محیط منتقل می کند.

کولر گازی پنجره‌ای: کولرهای پنجره‌ای روی پنجره قرار می‌گیرند و برای مکان‌هایی که پنجره ندارند، مناسب نیست.

کولرگازی اسپیلت: به معنای جدا از هم می باشد که متداولترین نوع کولرگازی نیز می باشد.کولرهای گازی یا اسپلیت ها از دو بخش تشکیل می شوند. قسمت پنل داخلی که در اتاق و یا محیط داخلی تعبیه می شوند و پنل خارجی در محیط بیرون قرار میگیرد این دو به واسطه دو لوله‌ی آلومینیومی یا مسی به هم متصل می‌شوند.

کولر گازی ایستاده: کولرهای گازی ایستاده نیز دارای دو واحد مجزا هستند که یکی از آن‌ها در فضای بیرون و دیگری در محیط داخلی قرار می‌گیرد. این نوع کولر معمولا در فضاهای بسیار بزرگ استفاده می‌شود و دارای کنترل از راه دور است.

برای دیدن انواع مدل کولرگازی می توانید به لینک زیر وارد شوید.

قیمت و خرید کولرگازی اصلی فروشگاه بانه90

لیست قیمت کولر گازی های موجود در فروشگاه بانه ۹۰

کولرگازی بخریم یا کولرآبی؟ کدام بهتر است؟

کولر آبی

کولرگازی

ویژگی

متوسط

عالی میزان سرمایش موثر

کم

زیاد

مصرف انرژی

کم

زیاد

تنوع مدل

گرم وسردسیر

همه نوع آب و هوا مناسب آب و هوای

کم

زیاد

هزینه نصب و نگهداری

مناسب

زیاد قیمت
ندارد دارد

فیلتر خذف  آلایندگی

متوسط

کم آلودگی صوتی
زیاد

مصرف آب

قیمت کولر گازی

با توجه به اینکه قیمت کولر گازی اینورتر با کولر گازی بدون اینورتر اختلاف چندانی ندارد، چنانچه قصد خرید کولر گازی دارید پیشنهاد می کنیم کولر گازی اینورتردار خریداری کنید تا هم در مصرف انرژی صرفه جویی کرده باشید و هم آلودگی صوتی کمتری را در خانه داشته باشید. زیرا صدای کولر گازی بدون اینورتر قدری بیشتر از کولر گازی اینورتردار است. همچنین اگر این محصول را از بانه خریداری کنید مقرون به صرفه تر خواهد بود زیرا قیمت کولر گازی بانه بسیار منصفانه تر از سایر نقاط کشور است.

همانطور که ملاحظه فرمودید هر کدام مزایا و معایب خود را دارند و شما بسته به شرایط محیط یکی را انتخاب کنید:

مزایا و معایب کولرگازی

  • + دارای انواع ظرفیت خنک کنندگی
  • + امکان تولید هوای خنک و یا گرم
  • +بهترین راندمان در همه نوع آب و هوا (بسته به موتور)
  • – مصرف برق بالاتر (در مدل اینورتر مصرف کمتر است)
  • – هزینه تعمیر و نگه داری بالاتر

مزایا و معایب کولرآبی

  • + مصرف انرژی کم
  • + سازگارتر با محیط زیست
  • + کم‌هزینه‌تر
  • – برای آب‌وهوای مرطوب مناسب نیستند
  • – فضای خنک‌کننده محدود
  • – مصرف آب زیاد

همانطور که دیدید کولرگازی مخصوص تمام انواع آب و هوا می باشد از گرم خشک گرفته تا سردسیر و مرطوب، در فصل گرم، هوای خنک و در فصل سرد هوای گرم می تواند تولید کند و اگر هم در محلی با آلودگی بالا و ریزگرد هستید فیلترهای کولر گازی آنها را به خود جذب و مانع ورود به اتاق خواهند شد.

علاوه برموارد بالا اگر در محیطی هستید که مرتبا بوی نامطبوعی در بیرون خانه پراکنده می شود کولر آبی این بوی زننده را مستقیما و به مقدار بیشتر وارد خانه و یا اتاق شما می کند ولی کولرگازی گرمای محیط را گرفته و آنرا به بیرون انقال می دهد. بنابراین خرید کولرگازی هرچند که کولرگازی قیمت بالاتری دارد میتواند گزینه مناسبتری برای خانواده های ایرانی باشد. برای مشاهده سایر محصولات خانگی اصلی از وب سایت فروشگاه بانه90 دیدن فرمایید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

78 − = 73