مقایسه صفحه نمایش مات و براق در لپ تاپ های استوک
تقریبا همه ی ما هنگامی که میخواهیم برای خرید لب تاپ استوک (یا نو و آکبند) اقدام کنیم، معیار های بسیاری را مد نظر قرار می دهیم تا با بودجه ی محدود بهترین و مناسب ترین لبتاپی که بتواند جوابگوی کامل کار ما باشد را انتخاب کنیم. بسیاری از ما بیشتر به روی ویژگی های اصلی لبتاپ مانند CPU, Ram, hard, VGA و… توجه می کنیم و صفحه نمایش و ویژگی های صفحه نمایش اصلا جزو ملاک ها و معیار های ما برای انتخاب لب تاپ قرار نمی گیرد. با این حال از نظر من صفحه نمایش هم در انتخاب لبتاپ استوک( نو و آکبند) یکی از معیارهای است که باید بسیار مورد توجه باشد. داشتن یک صفحه نمایش خوب اگر بیشتر از انتخاب یک سی پی یو و گرافیک مناسب، اهمیت نداشت باشد بطور قطع به همان اندازه مهم است. توجه داشته باشین که صفحه نمایش لب تاپ خروجی تمام پردازش های گرافیک و CPU رو برای شما نمایش می دهد و هر اندازه کیفیت صفحه نمایش بهتر باشد کار کردن با لبتاپ راحت تر و لذت بخش تر خواهد بود. وب سیات بانه 90 مانند همیشه در تلاش است تا بتواند شما همراهان عزیز را در انتخاب بهترین لب تاپ استوک متناسب با نیاز و بودجه، راهنمایی و کند. در این مقاله هم میخواهیم ویژگی های انواع صفحه نمایش لبتاپ را برای شما بیان کنیم تا شما را در انتخاب بهتر لب تاپ استوک،کمک کنیم.
رزولوشن در نمایشگر لب تاپ:
احتمالاً کلمه رزولوشن در دنیای صفحه نمایش به گوشتان خورده است. به قدر تفکیک پذیری پیکسل ها در واحد سطح رزولوشن یا وضوح تصویر می گویند. این شاخصه نشان دهنده تعداد پیکسل های تشکیل دهنده تصویر به صورت ضرب دو عدد بوده و به طور کلی در شرایط مساوی هرچه رزولوشن بالاتر باشد، کیفیت تصویر نیز بهتر است. به عنوان مثال یکی از رایج ترین رزولوشن هایی که امروزه در نمایشگر لپتاپ ها مورد استفاده قرار می گیرد، رزولوشن فول اچ دی (FHD) است که با اعداد 1080×1920 نشان داده می شود. رزولوشن به تنهایی نمی تواند کیفیت تصویر نمایشگر لپتاپ را تضمین کند. اما با این حال، رزولوشن از جمله مواردی است که با توجه به ابعاد صفحه، در کیفیت خروجی نهایی تأثیر ویژه ای دارد. با نگاه کردن به تصویر زیر میتوانید درک بهتری از مفهوم پیکسل و رزولوشن پیدا کنید.
سایز صفحه نمایش لب تاپ:
صفحه نمایش در لپ تاپ های استوک طیف گسترده ای از اندازه ها را بسته به نوع سیستم لپ تاپ شما در نظر می گیرد. صفحه نمایش های کوچکتر به منظور کاهش اندازه لپ تاپ و افزایش قابلیت حمل ، طرفداران زیادی دارد. از طرفی تعداد چشمگیری از کاربران لپ تاپ های استوک تمایل به استفاده از صفحه نمایش های بزرگتر دارند. تا از اجرای هرچه لذت بخش تر بازی ها و تماشای ویدئو ها بهره ببرند. اندازه صفحه نمایش یکی از مهمترین فاکتور هایی است که در هنگام انتخاب لبتاپ استوک باید به آن توجه کرد زیرا وزن، رزولوشن و اندازه کلی لبتاپ با اندازه صفحه نمایش ارتباط مستقیم دارد.
لپ تاپ های با صفحه نمایش 11 تا 12 اینچ
اگر شما جزو افرادی هستین که مدام در حال سفر هستید و نیاز دارین که به صورت روزمره از لب تاپ خود استفاده کنید، این نوع لب تاپ ها برای شما بسیار مناسب خواهد بود. این نوع لب تاپ ها بخاطر داشتن صفحه نمایش کوچک، وزنی بین 1 الی 1.5 کیلوگرم دارند و برای مسافرت بسیار سبک و مناسب هستند. لب تاپ هایی با این اندازه صفحه نمایش، معمولا خیلی باریک و نازک می باشند. البته باید این نکته را خاطرنشان کنیم که این نوع لپ تاپ ها قدرت پردازش بالایی ندارند و معمولا داری سی پی یو های از نوع u و گرافیک آنبرد یا مجتمع می باشند بنابراین برای افرادی که برنامه های سنگین نظیر طراحی های گرافیکی و یا بازی های گرافیکی را اجرا می کنند، گزینه مناسبی نخواهد بود. این دسته از لب تاپ ها فاقد درایو نوری می باشند.
لپ تاپ های با صفحه نمایش 13 تا 15 اینچ
اگر به دنبال یک لپ تاپ با وزن نسبتا مناسب و قابلیت های فراوان میگردید، این گروه می تواند انتخابی مناسب باشد. این لپ تاپ ها اغلب وزنی در حدود 1.5 تا 2 کیلوگرم دارند و حمل کردن آن ها راحت است. همچنین از قدرت پردازش مناسبی برخوردار هستند؛ برای مثال لپ تاپ HP EliteBook 840 G1 یکی از دستگاه هایی است که با با صفحه نمایش 14.1 اینچی و وزن تنها 1.58 کیلوگرم، و از کانفیگ مناسبی نیز برخوردار است. این نوع لبتاپ ها بخاطر داشتن وزن نسبتا مناسبی که دارند برای کارهای اداری و دانشجوی و همچنین کسانی که مجبورند در طول روز چندین بار سفرهای درون شهر داشته باشن و در سطح شهر جابجا شوند، بسیار مناسب است. توجه داشته باشید که بعضی از این نوع لبتتپ ها فاقد درایو نوری هستند.
لپ تاپ های با صفخه نمایش 15 اینچ
امروزه این لپ تاپ ها با این اندازه از صفحه نمایش، پر استفاده ترین لپ تاپ های مورد استفاده در بین مردم هستند. وزن این نوع لب تاپ ها در حدود 2.5 تا 3 کیلوگرم می باشد. این نوع لب تاپ ها اغلب دارای درایو نوری می باشند علاوه بر این اندازه بزرگتر صفحه نمایش این نوع لب تاپ ها و به طبع آن سایز بزرگتر این نوع لب تاپ ها، برای تولید کنندگان لب تاپ این امکان را فراهم کرده است که بتوانند صفحه کیبورد بزرگتر و دارای num pad برای این دسته از لب تاپ ها طراحی کنند. این رده برای افرادی که با نرم افزار های حسابداری کار می کنند و همچنین افرادی که به لبتاپی برای انجام کار های مهندسی و طراحی نیاز دارند، مناسب است.
لپ تاپ های با صفخه نمایش 17-19 اینچ
اگر لپ تاپ شما همواره قرار است روی میز قرار گیرد، یک سیستم 17 یا 19 اینچی میتواند میزان قدرت پردازش مورد نیاز برای بازیهای سطح بالا را ارائه کرده و یا کارایی در حد یک ورک استیشن برای کارهای سنگین طراحی،رندرینگ … داشته باشد. فرقی نمی کند که در حال مشاهده برنامه های تلوزیونی باشید یا با چندین صفحه ی متفاوت کار می کنید، این دسته از لپ تاپ های همیشه بهترین گزینه برای بدست آوردن بیشترین میزان بهره وری و کارایی هستند، البته این در حالی است که این دسته از لب تاپ ها همیشه بخاطر سنگین بودن مورد انتقاد قرار گرفته اند. به اعتقاد خیلی ها این دسته از لب تاپها ویژگی اصلی لب تاپ ها را که همان قابل حمل بودن است، را نادیده گرفته اند. البته پیشرفت روزافزون علم و تکنلوژی منجر به باریک تر شدن و سبک تر شدن این دستگاه ها شده است. لپ تاپ های ۱۷ اینچی به علت گستره ای که از لحاظ جزئیات در اختیار کاربر قرار می دهند برای تولیدکنندگان محتوا بهترین گزینه هستند. از ویژگی های دیگر این دسته از لب تاپ ها، که می توان به آن اشاره کرد قابلیت استفاده از 2-3 هارد مجزا بصورت همزمان است.
صفحه نمایش مات یا براق
در انواع نمایشگر برای لپ تاپ، دو نوع مات و براق وجود دارد. این دو گروه هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارند؛ بنابراین نمیتوان گفت که کدام یک از دیگری بهتر است. از اسم هر دو نیز می توان تفاوت های بین این دو را فهمید. صفحه نمایش براق و مات هر دو از پانل های LCD و LED ساخته شده اند. تنها تفاوت واقعی بین این دو صفحه نمایش پوشش اعمال شده به روی صفحه نمایش است .در شرایط کنترل شده ی نور محیط، صفحه نمایش براق و مات کیفیت و عملکرد نسبتا مشابهی دارند. کاربران نیز بر اساس آنچه از صفحه نمایش می خواهند آن ها را انتخاب می کنند.
صفحه نمایش مات (Matte)
شاید در ابتدا اولین چیزی که با شنیدن کلمه مات به فکرتان برسد، کدر و بی کیفیت بودن است، اما اینطور نیست! در واقع این نوع صفحه نمایش که بسیار پر کاربرد نیز می باشد بر روی صفحه نمایش خود دارای یک لایه اضافه می باشد که باعث می شود نور بازتاب شده را منعکس نکند. همانطور که مشخص است، این قابلیت بسیار خوبی است. این نوع صفحه ها برای کسانی که به مشاهده فیلم و یا خواندن متن در طول روز میپردازند، بسیار مناسب است. وجود این لایه اضافه در این نوع نمایشگر ها، به مقدار کمی بر روی کیفیت نمایش در آنها تاثیر می گذارد.
صفحه نمایش براق (Glossy)
در این نوع صفحه نمایش خبری از لایه اضافه ای که در بالا به آن اشاره کردیم نیست و به همین دلیل در صفحه نمایش براق رنگ های زنده و کنتراست دارد و رنگ های سیاه را عمیق تر نشان می دهند. با این حال، تابش نور بر روی این نوع صفحه نمایش می تواند بازتاب های قابل توجهی داشته باشد. بدترین شرایطی که در هنگام استفاده از نمایشگرهای براق با آن مواجه خواهید بود مربوط به شرایطی است که در محیط خارج از منزل و در برابر تابش نور مستقیم آفتاب قرار داشته باشید. در این شرایط تقریبا محتوای به تصویر کشیده شده بر روی صفحه نمایش دستگاه شما غیرقابل تشخیص و مشاهده خواهد بود. این موضوع میتواند بسیار آزاردهنده و غیرقابل تحمل باشد.
در تصویر بالا می توان بخوبی دید که برای صفحه نمایش براق در محیطی که نور کنترل نشده باشد حتی در زیر سایه هم، بازتاب نور بر روی تصویر به نمایش درآمده تاثیر بسزایی دارد.
پنل های صفحه نمایش لب تاپ IPS یا TN:
در ساخت و تولید پنل های صفحات نمایش فناوری های مختلفی به کار گرفته می شود که، از بین آن ها می توان به IPS و TN اشاره کرد که در ادامه به شرحی مختصر از آن ها می پردازیم.
پنل های Twisted Nematic – TN
پنل های LCD از نوع TN که امروزه در اکثر مانیتورهای بازار استفاده می شود در واقع نوع ارزان پنل های LCD هستند که زاویه دید (مخصوصا زاویه دید عمودی) کمی دارند و زمانی که زاویه دید نسبت به مانیتور زیاد شود رنگ ها بهم ریخته شده و تصویر به خوبی نمایش داده نمی شود. در پنل های TN برای نمایش هر کدام از سه رنگ RGB از 6 بیت یعنی در مجموع برای هر سه رنگ 18 بیت استفاده می شود با 18 بیت امکان نمایش 16.7 میلیون رنگ که نیاز به 24 بیت دارد وجود ندارد.
پنل های IPS – In-Plane Switching
پنل IPS اولین بار توسط هیتاچی در سال 1996 معرفی شد. این پنل ها زاویه دید بسیار خوبی دارند و برخلاف پنل های TN بیننده در زاوایی مختلف تصویر یکسانی را مشاهده می کند. در پنل های IPS برخلاف پنل های TN مولکول های کریستال بصورت موازی در پنل حرکت می کنند اما در پنل های TN مولکول های کریستال بصورت عمودی حرکت می کنند این نوع حرکت در پنل های IPS باعث پراکندگی کمتر نور شده و در نتیجه باعث زاویه دید وسیع و نمایش رنگ ها طبیعی تر می شود.
پنل های اولیه IPS زمان پاسخگویی زیاد و کنتراست تصویر پایینی داشتند ولی با پیشرفت تکنولوژی این مشکلات نیز حل شد. پنل های IPS در مانیتورهای گران قیمت و برای مصارف تجاری استفاده می شود مهمترین مخاطبین مانیتورهای مجهز به پنل IPS طراحان و گرافیست ها هستند.
البته با پایین آمدن قیمت این نوع پنل ها، ماینتورهای بیشتر با این پنل IPS وارد بازار شده اند و در مصارف روزمره نیز استفاده می شوند.
در پنل های IPS برای هر کدام از سه رنگ اصلی RGB هشت بیت اختصاص داده می شود در نتیجه برای مجموع سه رنگ 24 بیت اختصاص داده می شود و به راحتی قادر به نمایش 16.7 میلیون رنگ هستند.
بطور کلی در هنگام خرید لپ تاپ استوک (نو) توجه به موارد زیر در زمینه ی صفحه نمایش، می تواند شمار را در انتخاب بهتر و بهینه تر کمک کند.
1.برای دو صفحه نمایش با اندازه یکسان رزولوشن بیشتر همیشه بهتر است.
2.اندازه صفحه نمایش بستگی به نوع کاربری شما داره و هر یوزری با توجه به شرایط کاری خود باید اندازه صفحه نمایش را انتخاب کند.
3.صفحه نمایش با تکنولوژی IPS در اکثر موارد از صفحه نمایشی با تکنولوژی TN بهتر است و زاویه دید بهتری در اختیار شما قرار خواهد داد.
امیدوارم که توانسته باشیم با این مطلب شما را در انتخاب بهتر و بهینه تر لب تاپ استوک یاری کرده باشیم. برای مشاهده لب تاپ های استوک موجود در فروشگاه بانه90 بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.