نحوه کالیبره کردن صدا در تلویزیونهای مختلف

چه در حال تماشای یک فیلم پرفروش باشید یا در حال تماشای مسابقه محبوب خود هستید، کیفیت صدا مهم است.

بهترین تلویزیون‌های سال 2024 کیفیت تصویر شگفت‌انگیز، ویژگی‌های هوشمند پیشرفته، و صدای فوق‌العاده داخلی را ارائه می‌دهند – اما چند راه آسان وجود دارد که می‌توانید کیفیت صدا را حتی بهتر کنید. از دریافت دیالوگ فوق العاده واضح تا ایجاد تجربه ای فراگیر به سبک سینما در خانه، در ادامه نکاتی خدمتتان عرض میکنیم که می تواند کیفیت صدا در تلویزیون تان را بهتر کند.

تنظیمات صدای تلویزیون

تغییر دادن تنظیمات تلویزیون راهی آسان برای ایجاد تفاوت بزرگ در کیفیت صدا است. به منوی تنظیمات تلویزیون خود بروید و مجموعه‌ای از گزینه‌ها را پیدا خواهید کرد که می‌توانید برای یافتن تعادل مناسب برای گوش‌های خود با آنها سر و کار داشته باشید. هر چند گزینه ها بین سازنده و مدل متفاوت است، اما اکثر تلویزیون ها به شما اجازه انجام کارهای زیر را می دهند:

1. حالت های مختلف صدا را امتحان کنید

ممکن است با حالت‌های تصویر تلویزیون خود آشنا باشید که تصویر را بر اساس آنچه که تماشا می‌کنید تنظیم می‌کنند، اما آیا می‌دانستید که می‌توانید همین کار را با صدا انجام دهید؟ اکثر تلویزیون ها دارای طیف وسیعی از مودهای صدا هستند که برای انواع مختلف محتوا، مانند سینما یا ورزش طراحی شده اند. برخی از تولیدکنندگان حتی با حالت‌های تقویت‌کننده دیالوگ مانند فناوری صدای شفاف ال‌جی (Clear Voice technology) به شما کمک می‌کنند واضح‌تر مکالمات را بشنوید.

برای مثال، هر بار که فیلمی را تماشا می‌کنید، می‌توانید حالت‌های صدا را تغییر دهید – اما اگر می‌خواهید فقط یک بار حالت صدا را تغییر دهید، سعی کنید محتوایی را که اغلب تماشا می‌کنید پخش کنید. سپس، در میان حالت‌های صدا حرکت کنید تا زمانی که بهترین حالت را پیدا کنید. شایان ذکر است که برخی دیگر از گزینه های صوتی انتخاب شده در تلویزیون شما ممکن است مانع از تغییر حالت صدا شوند – بهتر است برای توضیح دقیق در مورد آنچه که می توانید یا نمی توانید تغییر دهید به دفترچه راهنمای تلویزیون خود مراجعه کنید.

2. اکولایزر را تغییر دهید

اگر نمایه‌های صدای استاندارد یا کاربر را انتخاب کنید، اکثر تلویزیون‌ها به شما اجازه می‌دهند اکولایزر را تنظیم کنید. درست مانند کنترل‌های بلندگوی Hi-Fi، تنظیمات اکولایزر به شما امکان می‌دهد بخش‌های خاصی از محدوده صدا را تنظیم کنید. معمولاً مجموعه ای از کنترل ها بر اساس فرکانس صدا (به عنوان مثال 100 هرتز، 1 کیلوهرتز و غیره) فهرست شده است.

اعداد پایین تر به فرکانس های باس اشاره دارد، در حالی که اعداد بالاتر به فرکانس های سه گانه (تویتر) اشاره دارد. اگر متوجه شدید که صداهای تلویزیون شما خفه است و شنیدن گفتار سخت است، می توانید تنظیمات باس را دستکاری کرده و تریبل را بالا ببرید. یا، اگر می‌خواهید انفجارهای موجود در فیلم به شدت تاثیرگذار باشد، باس را برای حداکثر تأثیرگذاری افزایش دهید.

3. گزینه های پیشرفته پردازش صدا را آزمایش کنید

با خرید تلویزیون‌ها هوشمند پرچمدار که دارای گزینه‌های پردازش صدا پیشرفته هستند، مانند پردازش فراگیر مجازی یا پردازش Dolby Atmos، می توان که جلوه صوتی فراگیر و سه بعدی را انتخاب کنید.

سینماها از بلندگوهای زیادی استفاده می‌کنند که در سرتاسر فضا قرار گرفته‌اند تا به این حس دست یابید– بنابراین جلوه صدای فراگیر بسیار واقعی را از بلندگوهای داخلی تلویزیون خود دریافت نخواهید کرد. با این حال، ارزش این را دارد که این گزینه ها را در منوی تنظیمات تلویزیون خود روشن کنید تا ببینید آیا سطح بهتری از غوطه وری به محتوای شما اضافه می کنند یا خیر.

4. تنظیم صدای خودکار را روشن کنید

آیا متوجه شده اید که چگونه تبلیغات بسیار بلندتر از برنامه تلویزیونی است که در حال تماشای آن بودید، یا این که یک برنامه ناگهان پس از صحنه های دیالوگ آرام گوش شما را با صدای موسیقی بالا اذیت می کند؟ برخی از تلویزیون‌ها دارای تنظیم صدای خودکار هستند که برای رفع این مشکل طراحی شده است و صدای بلند ناگهانی را کاهش می‌دهد. اگر اغلب این تجربه را دارید، این ویژگی “auto volume setting” ارزش روشن کردن آن را دارد.

در مورد اسپیکر و ساندبارها چطور؟

هنگامی که تنظیمات صدای تلویزیونتان  را در بهترین حالت قرار داده اید– اما همچنان با کیفیت بلندگوهای موجود در تلویزیون خود محدود شده اید. برای دور زدن این موضوع، ممکن است ترجیح دهید از یک مجموعه بلندگوی خارجی، یک جفت هدفون با کیفیت بالا یا یک نوار صوتی (ساندبار) استفاده کنید.

مشاهده ساندبارهای برتر فروشگاه بانه 90

1. پشت تلویزیون خود را برای خروجی صدا بررسی کنید

به دنبال یک پورت خروجی باشید که می گوید “خروجی صدا”. خروجی‌های صوتی مختلفی وجود دارد که تلویزیون شما ممکن است پشتیبانی کند، از جمله HDMI (که می‌تواند HDMI ARC یا eARC نامیده شود)، اپتیکال، کواکسیال، AUX 3.5 میلی‌متری و خروجی هدفون.

اگر چندین خروجی در تلویزیون خود دارید، یکی را انتخاب کنید – توصیه می کنیم از HDMI ARC یا eARC برای تنظیمات پیچیده تر سینمای خانگی مانند نوار صوتی با پخش کننده Blu-ray و کنسول بازی استفاده کنید، زیرا این خروجی میتواند صدای بسیار با کیفیت را منتقل کند. بلندگوها یا نوار صوتی خود را با یک کابل مناسب، به تلویزیون متصل کنید.

اگر بلندگوهای خارجی یا ساندبار شما پورت anHDMI ندارند، اتصال اپتیکال/کواکسیال بهترین گزینه برای تمیزترین صدا و پشتیبانی از فرمت‌های صدای فراگیر است، مانند دالبی دیجیتال، که صدا به شما طوری القا می شود که انگار در بطن کار هستید. در غیر این صورت، یک خروجی 3.5 میلی‌متری می‌تواند یک جفت بلندگوی ارزان‌قیمت رایانه شخصی را برای افزایش صدای مناسب در خود جای دهد. اگر از اتصال 3.5 میلی متری استفاده می کنید، ممکن است لازم باشد ورودی صدای صحیح را در بلندگوهای خارجی خود انتخاب کنید.

3. تنظیمات صدای تلویزیون خود را بررسی کنید

از منوی صدای تلویزیون، خروجی صوتی مورد نظر خود را انتخاب کنید. برای اتصالات 3.5 میلی‌متری، به جای «هدفون»، «خط خروجی» را انتخاب کنید، که صدای خروجی را روی صدای ثابت تنظیم می‌کند و از اعوجاج جلوگیری می‌کند.

اکثر تلویزیون ها به شما این امکان را می دهند که از بلندگوهای خارجی که به تنهایی وصل کرده اید استفاده کنید یا از آنها + بلندگوهای داخلی تلویزیون خود استفاده کنید. اگر یک خروجی صدا را انتخاب کنید، به احتمال زیاد کنترل‌های میزان صدا تلویزیون شما غیرفعال می‌شوند و باید صدا را از طریق بلندگوهای خارجی تنظیم کنید.

 

سخن آخر
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *