همه چیز درباره تلویزیون های اولد
OLED مخفف عبارت organic light-emitting diode (استفاده از دیودهای غنی شده) است. تلویزیون OLED به LED هایی گفته می شوند که به صورت Organic یا مجموعه ای در کنار یکدیگر قرار داده شده اند. این OLED ها نیاز به نور پس زمینه نداشته و خود صفحه نمایش را تشکیل می دهند. از لحاظ فنی، نمایشگرهای اولد از لایه ای از مواد ارگانیک که بین دو الکترود قرار گرفته است، تشکیل میشوند. اما آن چه یک مصرف کننده ی معمولی کافی است بداند، این است که در نمایشگرهای OLED بر خلاف LCD هر پیکسل خودش نور خود را تأمین می کند.
پنل نمایشگر تلویزیون OLED
تلویزیونهای OLED نازکتر، سبکتر و مناسبتر بوده و عملکردی بهتر نسبت به تکنولوژیهای دیگر تلویزیونها دارند. هر پیکسل با خاموش شدن میتواند مشکی مطلق را به وجود آورد. بدین معنا که هر پیکسل به تنهایی میتواند روشن و خاموش شود. در تلویزیون OLED هر پیکسل دارای عنصر سه رنگ اصلی یعنی رنگهای قرمز، سبز و آبی میباشد پس میلیون ها رنگ تولید میشود و این رنگها هم هماهنگ با هم میتواند تصاویر نهایی را تشکیل دهند. OLED ها در واقع با عبور جریان الکتریسیته از موادی که این رنگ ها را تولید می کنند، کار می کنند. هیچ تکنولوژی تلویزیون دیگری این طور مستقیم نور را به وجود نمی آورد. LCD از فیلتر رنگ و مایع کریستالی بر روی نور پس زمینه بهره میبرد و پلاسما نیز از نور ماوراء بنفش تولید شده توسط بسته های گازی که فسفرهای رنگی قرمز، آبی و سبز را تحریک میکنند، بهره میبرد. برخلاف عمق خوبی که رنگهای تیره و مشکی در تلویزیونهای OLED دارند، به دلیل نبود نور پس زمینه و عملکرد انفرادی پیکسل ها، میزان روشنایی در تلویزیون اولد محدود شدهاست و رنگهای روشن از میزان درخشندگی کمتری برخوردارند. این یکی از خصوصیات منحصر به فرد OLED است که موجب ایجاد وضوح تصویر استثنایی میشود. دلیل این موضوع نیز آن است که هر پیکسل بصورت مستقل هدایت میشود و به راحتی میتواند خاموش شود. در فناوری OLED به دلیل اینکه نیازی به نور پس زمینه نیست، ضخامت پنل به شدت کاهش مییابد و شاهد تلویزیونهای ۴ تا ۷ میلیمتری مبتنی بر این فناوری هستیم که بسیار هم سبک هستند. OLEDها به دلیل کنترل بسیار خوبی که بر روی هر پیکسل دارند، کنتراست خارقالعادهای را ارائه میکنند. مشکی در این نمایشگرها فوقالعاده عمیق و سفید نیز در سطح قابل قبولی است. بنابراین می توانیم بگوییم تلویزیون های OLED سطوحی هستند که نور ساتع می کنند. در تلویزیونهای OLED با توجه به اینکه پیکسل ها برای نمایش دادن رنگهای تیره و سیاه به کلی خاموش میشوند، مصرف انرژی گاه کم و در صورت روشن بودن تمامی پیکسل ها گاه زیاد است.
نحوه ایجاد تصاویر
برای درک و دیدن رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر OLED حدود 900 میلیون رنگ به رنگ های تشکیل شده بر روی نمایشگر ال ای دی بیفزایید و یک میلیارد رنگ متنوع بر روی صفحه نمایش را مشاهده نماید. این پدیده ای شگفت انگیز است که بر روی تلویزیون OLED قابل مشاهده می باشد. بدون اغراق می توان این تصاویر را صحنه هایی زنده دانست که می توان در میان آن ها پا گذاشت و همراه با صحنه ها زندگی کرد. فناوری HDR کمک خواهد کرد تضاد بین رنگ ها به صورت مطلوب ایجاد شود و صحنه هایی شبیه به سه بعدی و فراتر از واقعیت تولید خواهند شد.
HDR یا «طیف دینامیک بالا»، با در اختیار گذاشتن نسبت کنتراست بیشتر و طیف رنگهای گستردهتر، سطح جدیدی از واقعیت و جزئیات را به تلویزیونها میآورد. استفاده از تکنولوژی HDR در تلویزیونهای LCD به افزایش نسبت کنتراست آنها کمک بسزایی میکند، اما از آنجایی که تلویزیونهای OLED از قبل نسبت کنتراست بینهایت دارند، تأثیر افزایش تعداد رنگها در آنها بسیار قابل توجهتر است.
در حال حاضر دو استاندارد HDR 10 و Dolby Vision برای HDR وجود دارند. تفاوت عمدهی این دو استاندارد در این است که استاندارد HDR 10 از عمق رنگ ۱۰ بیتی پشتیبانی میکند و استانداردی باز و رایگان است، اما در سوی دیگر استاندارد دالبی ویژن از عمق رنگ ۱۲ بیتی پشتیبانی میکند و استانداردی تجاری است.
تولید رنگ
در تلویزیون های ال ای دی پیکسل ها به صورت کامل خاموش نخواهند شد و رنگ مشکی به صورت کامل و واقعی ایجاد نخواهد شد. اما در تلویزیون OLED این مشکل به هیچ وجه مشاهده نمی شود، زیرا هر پیکسل به صورت جداگانه نور مورد نیازش را تامین خواهد کرد. برای ایجاد رنگ مشکی مطلق، تنها کافیست پیکسل جزئی از تصویر که سیاه است خاموش شود. ایجاد کنتراست قوی در تصویر سبب می شود، صحنه هایی با جزئیات کامل و کنتراست قوی را مشاهده نمایید که بر روی آن ها روشن ترین رنگ سفید و تارک ترین رنگ سیاه قابل مشاهده است. با وجود این که نمایشگرهای پلاسما کیفیت بالایی را در تولید رنگ های واقعی و مخصوصا رنگ مشکی ارائه می دهد، اما کیفیت و وضوحیت تصویر در این مدل ها با تلویزیون OLED قابل مقایسه نیست.
زاویهی دید
زاویهی دید نیز از دیگر زمینههایی است که تلویزیون OLED اولد در آن با اختلاف زیاد نسبت به تلویزیونهای LCD بهتر عمل میکنند. معمولا در بررسی تأثیر تغییر زاویهی دید بر کیفیت تصویر به نمایش درآمده، سه فاکتور «تغییر رنگ»، «کاهش روشنایی» و «کاهش عمق رنگ سیاه» بررسی میشوند. تغییر رنگ تلویزیون OLED اولد در زوایای مختلف بسیار ناچیز است؛ بهطوریکه در زاویهی ۶۰ درجه، این میزان تغییر تنها به ۹ درصد میرسد. از لحاظ کاهش روشنایی هم اوضاع به نفع تلویزیونهای OLED است؛ اما بیشترین تفاوت در کاهش عمق رنگ سیاه به چشم میخورد. در حالی که عمق رنگ سیاه تلویزیونهای اولد با تغییر زاویه تغییر نمیکند (۰ درصد افزایش روشنایی رنگ سیاه در هر زاویهای)،
بزرگ ترین تفاوت بین صفحه نمایش oled و مدل های پیشن، میکانیسم نور پس زمینه است. از آن جا که ساختار مولکولی ترکیبات ارگانیک در تولید آن دخیل است. هر یک از پیکسل های صفحه نمایش OLED، در هنگام عبور جریان الکتریکی به صورت جداگانه روشن می شوند. همچنین پیکسل هایی که جریان الکتریسیته از آن عبور نمی کند فعال نمی شوند.
میزان مصرف انرژی
جالب است بدانید در تلویزیون OLED تنها پیکسل هایی انرژی مصرف خواهند کرد که روشن هستند و پیکسل های خاموشی که رنگ مشکی تولید می کنند، انرژی مصرف نخواهند کرد. اما نکته جالب تر اینکه برای تولید رنگ های تیره تر نیز میزان مصرف انرژی کاهش خواهد یافت و به میزانی که روشنایی تولید می شود، انررژی نیز صرف خواهد شد. با این وجود اطمینان داشته باشید که میزان مصرف انرژی در تلویزیون OLED از تلویزیون LED پایین تر خواهد بود.
کیفیت تصویر
در این بخش نیز تلویزیون های OLED عملکرد بهتری دارند و جزئیات را فراتر از واقعیت در برابر چشمانتان نمایان می کنند. کیفیت تصویر در تلویزیون اولد 4K می باشد و این قابلیت در تمامی مدل ها به چشم می خورد. دیدن رنگ های دقیق و کنتراست کامل رنگ ها ارمغان به دست آمده توسط این تلویزیون ها می باشد.
قیمت تلویزیون های OLED
قیمت تلویزیون OLED در مقایسه با کیفیت فوق العاده ای که ارائه می دهد، بسیار مناسب است. تکنولوژی و ساخت فوق العاده ی این تلویزیون ها چندان بالاست که قیمت شان با توجه به آن ها کاملا مطلوب می باشد.
طراحی و ساختار تلویزیون OLED
در کنار امکانات فوق العاده و کیفیت تصویر عالی در تلویزیون های OLED، طراحی بی نظیری را از این تولیدات شاهد خواهید بود. این تلویزیون ها با ساختاری رویایی تولید شده اند و ضخامت آن ها تا حدی پایین است که صحنه ها تنها بر روی شیشه ای نازک به حرکت در می آیند. این تصاویر تا حدی با کیفیت اند که شما آن ها را با حالت اصلی اشتباه می گیرید. عدم وجود حاشیه در اطراف نمایشگر سبب می شود، لبه ها جایی را از تصویر در اختیار خود قرار ندهند و تمامی نمایشگر یک دست به محل حضور تصاویر با کیفیت عالی تبدیل خواهد شد؛ این سبب ایجاد حس شناور بودن در صحنه ها در فضا را خواهد داد.
آیا نمایشگر های OLED قادر به پخش تصاویر سه بعدی هستند ؟
تصاویری که بر روی نمایشگر تلویزیون اولد ایجاد می شود چنان واضح است که دیدن صحنه ها بر روی آن هیجان و رضایت را در شما تولید خواهد کرد و فناوری هایی که جهت تقویت کنتراست در این تلویزیون ها مورد استفاده قرار گرفته اند، چنان قوی عمل خواهند کرد که تولید صحنه هایی که کاملا به سه بعدی شبیه اند چندان کار دشواری نخواهد بود. تصاویر سه بعدی از دو نوع اکتیو و پسیو تولید شده اند، تلویزیون OLED نیز امکان پشتیبانی از هر دو فناوری اکتیو و پسیو را دارد. دیدن صحنه های سه بعدی بر روی این نمایشگرها شما را جذب خود خواهند کرد و تصاویر چندان شفاف و واضح خواهند بود که شما را به صورت کامل با خود همراه خواهند ساخت.
به عنوان مثال می توان به تلویزیون 55 اینچ B7V ال جی اشاره کرد که با طراحی بسیار باریک و شیک خود دنیایی از فناوری را در خود گنجانده است. این تلویزیون از دو فناوری Dolby Atmos و Dolby Vision به طور همزمان بهره برده است که این دو فناوری در کنار HDR10 باعث به وجود آمدن یک تلویزیون OLED در نهایت ظرافت و منتها الیه تصویر شده است.
مزیت های تکنولوژی OLED
- زاویه دید وسیع که امکان دیدن تصاویر از هر زاویه ای را فراهم میکند.
- کاهش ۲۰ درصدی مصرف برق نسبت به LCD
- وضوح تصویر بسیار بالا
- ایجاد رنگ های استثنایی با درخشندگی و ترکیب بی نظیر آنها.
تلویزیون اولد در مقایسه با کیولد کیفیت تصویرش چجوریه؟
تلویزیون اولد کیفیت تصویر خیلی بالاتری دارد
وضوح رنگ در تلویزیون نانوسل بهتره یا اولد؟
وضوح رنگ در تلویزیون های اولد به واسطه مستقل عمل کردن پیکسل ها بیشتر است.
زاویه دید در تلویزیون های LED نانوسل بیشتر است یا در تلویزیون های OLED؟
زاویه دید در تمام تلویزیون های ال جی به یک صورت است و معمولا 178 درجه است
زاویه دید در تلویزیون های LED بیشتر است یا در تلویزیون های OLED؟
اگر هر دو از برند ال جی باشند زاویه دید برای هر دو مساوی خواهد بود