مقایسه تلویزیون OLED با تلویزیون QNED
امروز با مقایسه تلویزیونهای QNED و OLED قصد داریم اطلاعات کاملتری را در مورد این دو تکنولوژی بدست بیاوریم. اما اول از همه بیایید شناخت بیشتری از QNED داشته باشیم.
تلویزیون QNED چیست؟
تلویزیونهای QNED با تکنولوژی Mini LED جدیدترین تکنولوژی LG هستند که به جهت پر کردن شکاف بین تلویزیونهای LED و OLED عرضه شدند. اما اینکه چطور QNED Mini LEDها میتوانند در مقایسه با سایر تلویزیونها متفاوت عمل کنند، چیزی است که امروز میخواهیم در مورد آن صحبت کنیم.
تلویزیون QNED Mini LED یک اصطلاح جدید به جهت بازاریابی توسط ال جی است که برای اشاره به مجموعه جدید تلویزیونهای خود که از چند فناوی به طور همزمان استفاده می کنند. این تلویزیونها تکنولوژی کوانتوم دات، نانو سل، و Mini-LED را ترکیب کرده اند.
تکنولوژی OLED برای نمایش المانهای ثابت مثل کامپیوتر، یا گیمینگ مناسب نیست، چراکه امکان دارد در کوتاه مدت دچار سوختگی پیکسل دائمی شود. اما از طرفی کیفیت بالای OLEDها در تولید رنگ و عمق رنگ مشکی کمتر، در تلویزیونها با پنلهای متفاوت دیده میشود. حالا با این تکنولوژی جدید کیفیتی بسیار نزدیک به OLED در پنلهای عادی خواهیم داشت.
تکنولوژی کوانتم دات چیست؟
کوانتوم دات (Quantum dot) به جهت رفع مشکل بزرگ تلویزیونهای LED عرضه شد. مشکل بزرگی که در پنلهای LED در مقایسه با OLED وجود داشت این بود که این پنلها به طور ذاتی کنتراست پایینی را ارائه میدادند و عمق رنگ مشکی در آنها خیلی ضعیف بود.
شرکتهای مختلف از روشهای مختلفی برای حل این مشکل استفاده کردند. مثلا سامسونگ در سری QN90A که یک تلویزیون QLED است، با استفاده از نور پس زمینه تمام صفحه، به کیفیتی شگفتانگیز در ارائه کنتراست دست پیدا کرد که نمونه آن را در سال 2021 در هیچ تلویزیون LED نمیتوانستید پیدا کنید. این تلویزیون بر خلاف LED های دیگر از روشنایی صفحه بسیار بالا بهره میبرد، در اکثر تلویزیون ها، اگر قسمتی از صفحه نمایش سفید باشد، نور خروجی در مقایسه با زمانی که تمام صفحه سفید هست بیشتر خواهد بود، اما در این تلویزیون خروجی در زمان تمام صفحه حتی بیشتره، علاوه بر این، این تلویزیون با استفاده از تکنولوژی Local Dimming به کنتراست حیرت انگیز 26534: 1 رسیده که نزدیک به بینهایت است و به پای تلویزیونهای OLED برتر مثل سونی A90J رسیده است.
روشنایی صفحه این تلویزیون به 1800 cd/m2 میرسد که در حالت تمام صفحه این روشنایی ثبت شده است. این یکی از محدود تلویزیونهایی است که در حالت تمام صفحه میتواند به این اندازه از روشنایی دست یابد.
کنتراست در تکنولوژی کوانتوم دات
کوانتوم دات، نانوکریستالهای ساطح کننده نور هستند که نور یک طول موج را جذب و به طول موج دیگر تبدیل میکنند. این تکنولوژی در سال 1982 در آزمایشگاه بل اختراع شد.
به طور ساده، کوانتوم دات کریستالهای کوچکی هستند که میتوانند در قسمت بالایی نور پس زمینه یک تلویزیون اضافه شوند. وقتی نور آبی LEDها از لایه کوانتوم دات عبور داده می شود، کریستالها نور را میشکنند و نور سفید غنی تری تولید میکنن که شامل تمام رنگهای طیف رنگی میشود. این نور باعث کیفیت بهتر تصویر و در نهایت تولید رنگهای سیاه عمیقتر و رنگهای واقعی تر که کمتر شبیه آبی هستند می شود. چراکه در تکنولوژی LED رنگها از سه رنگ اصلی ساخته میشوند. به دلیل تفاوت طول موجها در سه رنگ اصلی، معمولا رنگها سردتر و غیر واقعی به نظر میرسیدند. حالا یک تلویزیون LED با تکنولوژی کوانتوم دات میتواند کیفیت نزدیکتری به یک OLED داشته باشد.
تکنولوژی Mini LED چیست؟
این تکنولوژی هم به دلیل استفاده از LED های بسیار کوچک برای روشن کردن صفحه و هزاران محدوده برای Local dimming، باعث می شود که قسمتهای تاریک واقعا تیره تر شوند. بر اساس گفتههای LG، تکنولوژی QNED Mini LED میتواند رنگهای دقیق، کنتراست بهتر و رنگ مشکی با عمق بیشتری را ارائه دهد.
تلویزیونهای QNED Mini LED سونی اساسا همان LED هستند، اما به جای استفاده از LED های عادی برای نور پس زمینه، از Mini LED استفاده کرده تا کنتراست و سطح تیره را افزایش دهد، ال جی تعداد دقیق LEDها و محدودههای Dimming را در تلویزیونهای خود مشخص نکرده، اما در مورد پرچمدار 86 اینچیش که 8K است گفته شده که 30 هزار Mini-LED در آن استفاده شده و حدود 2500 محدوده برای تاریک کردن نور پس زمینه وجود دارد، این Mini LEDها به تلویزیون کمک میکنند کنتراست را افزایش دهد.
حالا Mini LEDها یک بخش مهم از موارد تشکیل دهنده پازل QNEDها هستند، یک بخش بزرگ دیگر آنها تکنولوژی NanoCell است، که در تلویزیونهای نانوسل ال جی استفاده شده. در این تکنولوژی، LG یک فیلتر ساخته شده از ذرات نانو در پشت صفحه قرار میدهد تا طول موجهای نور ناخواسته و رنگهای تیره را حذف کند. این لایه باعث افزایش کیفیت رنگ خروجی و افزایش عمق رنگها میشود.
ترکیب این سه تکنولوژی باهم در تلویزیونهای QNED Mini LED، باعث میشود در نهایت رنگهای بهتر، کنتراست بالاتر، روشنایی بالاتر و مشکی عمیق تری را ارائه دهند.
مقایسه تلویزیون QNED با تلویزیون OLED
تلویزیونهای OLED ساخت کاملا متفاوتی در مقایسه با تلویزیونهای QNED دارند. تلویزیونهای OLED نیازی به نور پس زمینه ندارند و پیکسل خود نور تابش میکنند. در نتیجه رنگ سیاه در آنخا نزدیک به بینهایت بوده (پیکسلها کاملا خاموش میشوند) و کنتراست هم به همین شکل نزدیک بینهایت است. عمق رنگ مشکی بسیار بالا باعث میشود رنگها در پنل OLED بسیار زنده به نظر برسند. OLED ها مشکلاتی مثل Blooming (اثر گذاری قستهای روشن روی سایر پیکسلها) ندارند که این ویژگی باعث میشود هر بخش شبیه ترین کنتراست به واقعیت را داشته باشد. تلویزیونهای با نور پس زمینه تمام صفحه یا Mini LED این مشکل Blooming را در مقایسه با نسلهای قبلی کاهش داده اند.
از طرفی مشکلاتی مثل زاویه دید در پنلهای OLED کمتر بوده و تقریبا از اکثر زوایا عالی بنظر میرسند. اما علاوه بر گران قیمت بودنشان، مشکل سوختی دائمی پیکسل دارند که اگر یک تصویر یا یک بخش از صفحه (مثلا لوگو شبکه تلویزیون، یا قسمتهای ثابت بازیها) ثابت نمایش داده شوند، احتمال اینکه آن قسمت از پیکسلها دچار سوختگی شوند وجود دارد و متاسفانه هنوز هم هیچ راه حلی برای این مشکل پیشنهاد نشده است.
مطالب جذاب دیگر:
- مقایسه تلویزیون QLED با تلویزیون QNED
- مقایسه موتور دایرکت درایو و موتور تسمه ای در لباسشویی
- تفاوت فر توکار بوش آلمان و فر توکار بوش ترکیه
- تفاوت یخچالهای ال جی X287 و J287
- مقایسه تلویزیون هایسنس A62HS با تلویزیون توشیبا U7950
- مقایسه تلویزیون ال جی با تلویزیون فیلیپس
- مقایسه تلویزیون ال جی C1 با تلویزیون سونی A80J
- مقایسه تلویزیون ال جی NANO90 با تلویزیون سونی X90J
- مقایسه تلویزیون اولد سونی با تلویزیون اولد ال جی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.