تکنولوژی زئولیت در ظرفشویی بوش

تکنولوژی زئولیت چیست ؟ فناوری زئولیت در ظرفشویی بوش

تکنولوژی زئولیت در ماشین ظرفشویی های بوش

در ظرفشویی های جدید برند بوش، از تکنولوژی خاصی برای خشک‌ کردن ظروف استفاده شده‌ است. در این محصولات با استفاده از ماده‌ای شیمیایی به نام زئولیت (Zeolite) کاری کرده‌اند که در عین حذف شدن المنت خشک‌کن، ظرف‌ها از درون دستگاه خیس بیرون نیایند. این ماده –که هم به‌صورت سنگ معدنی قابل تهیه است و هم از ترکیب مواد شیمیایی- تمایل بالایی به جذب آب و رطوبت دارد و این رطوبت را از آبی که پس از تمام شدن مراحل شست‌وشو درون ماشین ظرف‌شویی باقی مانده کسب می‌کند. زئولیت به دلیل خاصیت شیمیایی‌اش پس جذب رطوبت، گرمای شدیدی تولید می‌کند؛ گرمایی که برای جوشاندن آب کافی است! این گرما باعث می‌شود درون ظرف‌شویی به‌شدت داغ شود و قطره‌های آب به جا مانده روی ظروف بخار شود. با استفاده از زئولیت، استفاده از انرژی الکتریکی برای خشک‌کردن حذف می‌شود و نتیجه‌ی دلخواه حاصل می‌شود. خوبی زئولیت در این است که یک ماده‌ی مصرفی نیست و می‌تواند هزاران بار این کار را انجام دهد و نیاز به تعویض یا تهیه‌ی مجدد آن نیست.

تکنولوژی و فناوری زئولیت zeolit

زئولیت تنها مورد استفاده در برند بوش

زئولیت یک نوع سنگ معدنی است. بوش تنها برندی است که از زئولیت – به مقدار تقریبا 1.2 کیلوگرم – در ماشین ظرفشویی های خود استفاده کرده است. ماشین ظرفشویی ها دو چرخه دارند، چرخه شستشو و چرخه خشک کردن ظروف. این چرخه باید یکبار انجام شود تا باعث کاهش مصرف انرژی شود. تکنولوژی زئولیت باعث می شود که آب تا دمای 100 درجه سلسیوس یا 212 درجه فارنهایت گرم شود و این بخار آب باعث خشک شدن کامل ظروف می شود و هیچ گونه لکه ای از رطوبت بر روی ظروف باقی نمی گذارد و همچنین منجر به کاهش زمان شست و شوی ظروف می شود که باعث کاهش مصرف انرژی در ماشین ظرفوشیی می شود.

از کاربردهای زئولیت می توان موارد زیر را به اختصار بیان نمود:

کشاورزی

به عنوان ماده جاذب رطوبت در زراعت
افزایش دهنده تبادلات کاتیونی و حاصلخیزی
کنترل بو
مواد افزودنی خوراک دام
گلخانه، گلخانه
پرورش گل
سبزیجات
درخت و درختچه Transplanting
اصلاح خاک چمن
محوطه سازی
احداث جنگل (سازمان جنگلها، مزارع درخت)
کاربرد در سیستم های آبکشت
تصفیه آمونیاک استخر ماهی و آبزیان
محصولات خانگی

بوگیردر منازل
کنترل بو و رطوبت حیوانات خانگی ( بستر حیواناتی مثل سگ وگربه)
محصولات صنعتی

جاذب نفت ومشتقات آن
جداسازی گاز
کاربرد در رآکتور و رادیواکتیو

سایت بازسازی
رآکتورها
کاربرد در مدیریت زباله های اتمی
کاربرد در محیط زیست

جذب فلزات سنگین
به عنوان جذب کننده آلودگی های نفتی
تصفیه آب و فاضلاب

تصفیه آب
حذف فلزات سنگین
استخرهای شنا
حذف آمونیاک موجود در لجن

تعریف کامل ویکی پدیا از زئولیت

زئولیت(به انگلیسی: Zeolite) یک ماده معدنی است که عمدتاً از آلومینوسیلیکات تشکیل شده و کاربرد تجاری عمده آن در صنایع یه عنوان جاذب سطحی است. واژه زئولیت در اصل در سال ۱۷۵۶ توسط کانی شناس سوئدی اکسل فردریک کرونستد(به انگلیسی: Axel Fredrik Cronstedt) ابداع شد. نام زئولیت از ترکیب دو واژه یونانی (ζέω (zéo، به معنی «جوش» و (λίθος (lithos، به معنای «سنگ» تشکیل شده است. زئولیت‌ها به طور گسترده‌ای در صنعت برای تصفیه آب، به عنوان کاتالیزور و برای تهیه مواد پیشرفته استفاده می‌شود. مهمترین استفاده زئولیت در تولید پاک کننده‌های لباس است. همچنین در پزشکی و کشاورزی نیز کاربرد دارد. از بین زئولیت‌های طبیعی فقط ۹ نوع به مقدار زیاد در طبیعت یافت می‌شوند. خواص فیزیکی و شیمیایی زئولیت‌های طبیعی متفاوت بوده و در بین نمونه‌های مختلف یک نوع خاص از زئولیت نیز تفاوت‌هایی در خواص فیزیکی (اندازه منفذ، اندازه بلور، ظرفیت تبادل یونی و ظرفیت جذبی) و ترکیب شیمیایی وجود دارد. موارد استفاده زئولیت‌های مصنوعی و طبیعی از خواص فیزیکی و شیمیایی آن‌ها منشأ می‌گیرد که خود آن هم به نوبه خود تابعی از ساختمان بلوری و ترکیب شیمیایی زئولیت‌ها است. تعدادی از زئولیت‌های طبیعی عبارتند از: – Analcime – Chabazite – Clinoptilolite – Erionite – Faujasite – Ferrierite – Laumontite – Mordenite – Pillipsite – Heulandite .

زئولیت در ویکی پدیا

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

62 + = 67