پردازنده کوانتومی در تلویزیون های ULED و QLED

هایسنس تلویزیون های Uled و سامسونگ تلویزیون های QLED را تولید کرده است. هر چند تلویزیون های کیولد سامسونگ زودتر وارد بازار شده اند اما خوب تعداد محدودی از آنها در بازار می باشد. نام گذاری های متنوعی برای تلویزیون های استقاده شده است که بیانگر مشخصات و تکنولوژی در تلویزیون هستند. ULED به معنی Ultra High Light Emmiting Diode است و QLED به معنی Quantum Light Emmiting Diode است که تقریبا هر دو مورد یک مهم را بیان می کنند.

QLED

کیولد QLED اساسا به شرکت سامسونگ تعلق دارد و معمولا در انحصار شرکت سامسونگ است. در QLED حرف Q به معنی کوانتومی Quantum و LED هم به معنی Light Emmiting Diode است. سامسونگ با تغییر در نور پردازی توانسته است کیفیت تصویر متفاوتی را نسبت به تلویزیون های LED روانه بازار کند. در کیولد QLED یک صفحه ای حاوی ذرات نانو کریستال  در بین نور پس زمینه و صفحه نمایش قرار می گیرد و کمک می کند تا نور دقیق تر و اشباع تر به پیکسل ها برسد. در نتیجه فناوری QLED میزان روشنایی صفحه نمایش به طور فوق العاده ای افزایش یافته است، بنابراین هنگام قرار دادن تصویر دو تلویزیون LED و QLED در کنارهم، کیفیت تصویر QLED کاملا در رده بالاتری مشهود است.

تلویزیون های ULED

اخیرا شرکت هایی چون هایسنس اقدام به تولید تلویزیون در مقیاس وسیعی کرده اند و در تلویزیون های خود از صفحه نمایش ULED استفاده می کنند اما صفحه نمایش ULED چیست؟ در یولد ULED حرف U به معنی Ultra است و برای برجسته کردن کارایی نمایش تصویر از آن استفاده شده است. ULED همان تلویزیون LED است یعنی نور پس زمینه دارد ولی تغییراتی جهت بهبود کیفیت تصویر در آن ایجاد شده است. در تلویزیون های ULED از نور پردازی کوانتومی یعنی نقطه ای استفاده می شود. نور قبل از رسیدن به پیکسل ها تقویت شده و جهت گیری بهتری را خواهد داشت.. اما چطور؟  هایسنس در تلویزیون های خود از دو پنل استفاده می کند یکی از آنها اصلی است و معمولا رزولوشن 4K را دارد و دیگر پنل پیکسلی با رزولوشن Full HD است که فقط جهت تقویت نورپردازی با تکنولوژی کوانتومی از آن استفاده می شود، به تلویزیون هایی که از این ویژگی استفاده می کنند Dual Cell می گویند. کنتراست تصویر و روشنایی صفحه نمایش در تلویزیون های با این ویژگی حتی بیشتر از تلویزیون های QLED است و هایسنس با این ویژگی ها می خواهد گوی سبقت را از ال جی و تلویزیون های اولد OLED بگیرد چراکه فعلا ال جی بالاترین تکنولوژی یعنی OLED را درچنته دارد.

پردازنده در تلویزیون های کیولد QLED سامسونگ

پردازنده در تلویزیون نقشی اساسی ایفا می کند و می توان گفت کیفیت تصویر مستقیما به پردازنده وابسته است. سامسونگ در تلویزیون های LED خود از پردازنده UHD Engine استفاده کرده است و در سال 2020 این پردازنده را کنار گذاشته و به جای آن از پردازنده کریستال 4K بهره برده است. این شرکت برای تلویزیون های بالارده خود مانند تلویزیون های کیولد از پردازنده ای قوی تر به نام پردازنده کوانتومی استفاده می کند. این پردازنده داده ها را با سرعت شگفت انگیزی پردازش می کند. در تلویزیون های کیولد رنگ های وسیعی برای نمایش وجود دارد و باید از پردازنده با توان بیشتر استفاده کرد. در این پردازنده از ویژگی های هوشمند  همانند بروز رسانی هوشمند، همسان سازی با محیط Ambiant Mode Plus استفاده شده است. ارتقای تصویر هم مربوط به پردازنده است که پردازنده کوانتومی به خوبی از عهده آن بر می اید.

پردازنده در تلویزیون های ULED هایسنس

در تلویزیون های ULED هایسنس از نور پردازی LED با ارایش دایرکت Direct استفاده شده است. در این تلویزیون برای بهره گیری از حداکثر کنتراست و جزئیات از فناوری Full Array Local Dimming استفاده شده است. در این تلویزیون ها از پردازنده Hi-View استفاده شده است که عملکرد سریع و فوق العاده ای دارد. بنابر آنچه هایسنس اعلام کرده است این پردازنده در ارائه تصویر بی نظیر است چرا که مشخصات و سرعت آن قابل تامل است. در تلویزیون های ULED هم همانند تلویزیون های کیولد سامسونگ از ویژگی و فناوری ارتقای جهت دهی نور استفاده شده است که به همین دلیل به این تلویزیون ها Ultra High Light Emmiting Diode می گویند. هر چه در تلویزیون نور پردازی و پردازنده قوی تر باشد رنگ های بیشتری نمایش داده می شوند.

جمع بندی

هایسنس و سامسونگ تلویزیون هایی را روانه بازار کرده اند که هر کدام از کیفیت و ویژگی های خاص خود برخوردار هستند. تلویزیون های ULED هایسنس بسیار شبیه به تلویزیون های QLED سامسونگ هستند. در هر دوی این دسته از تلویزیون ها از فناوری منحصر به فرد جهت افزایش کارایی نمایش تصویر یعنی تقویت سیستم نور پردازی استفاده شده است که واقعا جواب داده است. قیمت تلویزیون هایسنس نسبت به قیمت تلویزیون سامسونگ کم تر است و بهتر است در هنگام خرید تلویزیون به ویژگی های موجود در آن تمرکز کرد و زیاد برند  برجسته جلوه داده نشود چرا که آنچه نمایش تصویر را بر دوش می کشد مشخصات فنی تلویزیون است. در تلویزیون های هایسنس و سامسونگ از پرازنده کوانتومی استفاده شده است که کارایی بالایی در نمایش تصویر دارند و به جهت دقت به انها کوانتومی می گویند وگرنه پردازنده در تلویزیون های ULED هایسنس Hi- View نام دارد.

 

4 پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      پردازنده کوانتومی پردازنده ای است که سرعت و دقت بیشتری برای پردازش رنگ های با دامنه طول موج متفاوت دارد

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 + 3 =