تفاوت Frame Dimming و Local Dimming در تلویزیون ها

شرکت های سازنده تلویزیون هر روزه امکانات و ویژگی های جدید را به تلویزیون های خود اضافه می کنند. هر ویژگی می تواند قسمتی از امکانات و کاربرد های تلویزیون را ارتقا دهد. یکی از ویژگی هایی که در ارائه تصویر نقش اساسی ایفا می کند نور پردازی است. در تلویزیون های LED نور پردازی به دو صورت انجامی شود. در تلویزیون های LED دو نوع نور پردازی Edge و Direct وجود دارد که هر کدام کارایی نمایش تصویر خاصی را دارند. در این نوشته دو ویژگی Frame Dimming و Full Array Local Dimmingو یا FALD را بررسی می کنیم.

نور پردازی در تلویزیون ها

در تلویزیون های LED از دو نوع نور پردازی استفاده می شود که هر برند بسته به مدل از یکی از آنها استفاده می کند. نور پس زمینه Direct و Edge در تلویزیون های LED قرار داده می شود و متناسب با آنها کیفیت های تصویر متفاوت بر روی صفحه نمایش ظاهر می شود. در نور پس زمینه Edge تعدا لامپ های LED کم است و این لامپ ها در کناره های صفحه نمایش قرار می گیرند اما در نور پس زمینه Direct تعداد لامپ های LED بیشتر هستند و لامپ ها در سرتاسر صفحه نمایش پخش می شوند. کیفیت تصویر در نور پس زمینه Direct بیشتر از نور پس زمینه Edge است ولی مصرف انرژی آن قدری بیشتر است. یکی از ویژگی هایی که نور پس زمینه Direct دارد این است که می توان روی آن فناوری FALD را پیاده کرد اما فناوری FALD چیست؟

فناوری FALD

این فناوری در تلویزیون های با نور پس زمینه Direct اتخاذ می شود. در این فناوری تعدادی از لامپ های LED هم مدار می شوند یعنی به صورت گروهی کنترل می شوند که خاموش و یا روشن شوند. این فناوری کمک می کند تا کنتراست، نمایش رنگ سیاه عمیق، روشنایی صفحه نمایش، نمایش خاکستری یکنواخت، وضوح تصویر و … افزایش یابد. هر چه تعداد گروه های LED بیشتر باشد کارایی نمایش افزایش می یابد که در فناوری FALD تعداد گروه ها تا 68 عدد می رسد.

فناوری Frame Dimming

این فناوری نحوه ارائه تصویر است که در آن ها فریم ها از هم مستقل عمل می کنند. همان طور که می دانید Dimming به معنی خاموشی است  و در تلویزیون معنی خاموش شدن پیکسل ها را می رساند. در Frame Dimming یک فریم به صورت نیمه کامل تاریک می شود. فریم های تصویر با هم تفاوت دارندمثلا یک فریم تاریکتر از فریم دیگر است. آن فریم تاریک تر با توجه به داده هایی که به همراه خود دارد مقداری کم نور تر می شود تا جزئیات بیشتری بر روی صفحه نمایش ظاهر شود. در یک فریم تاریک و کم نور جزئیات زیادی من جمله داده های رنگی تیره و طول موج های نزدیک به هم مانند خاکستری و مشکی که با این ویژگی تماز ایجاد شده و به خوبی نمایش داده می شوند.

جمع بندی

فناوری های Dimming در جهت بهبود کیفیت تصویر در تلویزیون ها اتخاذ می شوند. هر فناوری میتواند در ارائه تصویر بهتر نقشی موثر را داشته باشد. اما فناوری هایی مانند Local Dimming و Frame Dimming چه تفاوتی را با هم دارند؟ در فناوری Local Dimming قسمتی از تصویر تاریک می شود و پیکسل های بخشی از صفحه نمایش خاموش می شوند که این خاموش شدن ها به صورت گروهی است، اما در Frame Dimming کل تصویر تحت تاثیر قرار می گیرد و تمام پیکسل ا برای لحظه ای به صورت نیمه کامل کم نور می شوند. فناوری های Dimming در جهت ارائه جزئیات بیشتر، افزایش کنتراست و نمایش رنگ های غنی در تلویزیون ایجاد می شوند. هر چه تعداد منطقه و زون مجزا بیشتر باشد کیفیت تصویر و نمایش جزئیات بیشتر خواهد بود برای نمونه تلویزیون های اولد ال جی بیشترین تعداد زون مجزا را دارند و بعد از آنها تلویزیون های هایسنس با فناوری Dual Cell و در نهایت تلویزیون های ال جی و یا سامسونگ ، سونی و… که از فناوری Full Array Local Dimming استفاده می کنند بیشترین زون را دارند و جزئیات بیشتری را بر روی صفحه نمایش ظاهر می سازند.

4 پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      برای اطلاع از اینکه تلویزیون این مشخصات را دارد یا نه، به وب سایت سازنده رجوع کنید و یا از فروشگاه معتبری سوال کنید

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

72 + = 76