تفاوت تیونر ATSC و NTCS در تلویزیون های 2020

امروزه همه برای گیرنده دیجیتال سوال می کنند و گیرنده امواج رادیویی در تلویزیون به تیونر مربوط می شود. از آنجا که در تلویزیون ها از انوع تیونر استفاده می شود لازم دانستیم که انواع آنها را مورد بررسی قرار دهیم. جهان در حال پیشرفت است وهمانند ایجاد ویژگی های هوشمند با توجه به نیاز کاربران، تیونر های پیشرفته هم با توجه شیوه جدید ارسال داده Broad Casting لازم است در تلویزیون ها موجود  باشند. هنگام خرید تلویزیون توجه به گیرنده دیجیتال مهم است چراکه در صورت نبود آن باید جداگانه آن را خریداری کرد.

تیونرچیست؟

تیونر در واقع قطعا ای در تلویزیون و یا رادیو و یا هر وسیله پخش کننده صدا و تصویر است که فرکانس های رادار OAT یا Over the Air TV را گرفته و سپس به داده هایی تبدیل می کند که به صورت تصویر و صدا قابل نمایش باشد. آنچه از تعریف آن بر می آید تیونر گیرنده و تبدیل کننده فرکانس موجود در هوا است که از طریق رادار ها یا ماهواره ها فرستاده می شود. در زیر نمایی از تیونر را آورده ایم که پورت RF به آن وصل می شود.

تیونر NTSC

در سال 1940 استانداردی برای تبدیل داده های ارسالی از رادار به داده های قابل نمایش بر روی تلویزیون اتخاذ شد. این استاندارد برای داده های آنالوگ بود که سیگنال های آنالوگ OAT یا Over the Air TV را تبدیل به صدا  و تصویر می کرد. این استاندارد توسط  NTSC در سال 1940  اتخاذ شد . NTSC برگرفته از  National Television System Committee است که کمیته ای بود استاندارد هایی را برای تبدیل دیتای خام آنالوگ به داده قابل نمایش به صورت صوت و تصویر تبدیل می کرد.

تیونر ATSC  در تلویزیون

تا حدودی تیونر و عملکرد آن را تعریف کردیم. در تلویزیون های جدید از تیونر ATSC  یا  Advanced Television Systems Committee استفاده می شد. این تیونر داده های  دیجیتال را تبدیل به تصویر  می کند. این تیونر توسط کمیته تعیین کننده استاندارد انتقال تصویر ابداع شد و با نام همان کمیته به صورت کوتاه شده ATSC نام گذاری شد. از آنجایی که از سال 1995 تیونر Analog منسوخ شده و از رده خارج شد امروزه در تلویزیون ها از این تیونر استفاده می شود. امروزه ارسال داده به صورت دیجیتال می باشد که کیفیت و سرعت انتقال بیشتری دارد، بنابراین وجود داده های دیجیتال ایجاب می کرد که گیرنده ای جدید چون ATSC در تلویزیون ها وجود داشته باشد.

جمع بندی

ATSC گیرنده داده های دیجیتال و تبدیل آنها با تصویر و صدا است و NTSC داده های آنالوگ را تبدیل به صدا و تصویر می کند. ATSC نسبت به NTSC جدید تر است و از طرفی امروزه از تیونر NTSC به ندرت استفاده می شود چرا که ATSC طوری طراحی شده است که داده های آنالوگ را هم پردازش و تبدیل می کند. شاید هنگام کانال یابی در تلویزیون های ال جی یا تلویزیون های سامسونگ  یا هر برند دیگری با انتخاب گروه کانال جستجوی آنالوگ و یا دیجیتال و یا همه برخورد کرده باشید. زمانی که همه برای جستجوانتخاب می شود به این معنی است که کانال های دیجیتال و آنالوگ جستجو می شوند. در تیونر ATSC تا 18 فرمت ویدیو قابل نمایش است که پایینترین کیفیت آنها در حد بالاترین کیفیت NTSC یا آنالوگ است. امروزه ورژن هایی از تیونر ATSC در تلویزیون ها قرار گرفته است که جدید ترین آنها ATSC ورژن 3 می باشد.

 


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید

6 پاسخ
  1. حجت
    حجت گفته:

    بادرود.تلویزیونهایی که گیرندشون.atscوclearqamهست با سیستم صدا سیما تو ایران کارمیکنن کانالها رو دریافت میکنن یانه؟
    باسپاس

    پاسخ
  2. Asgar
    Asgar گفته:

    سلام
    گیرنده دیجیتال در تلویزیون های سامسونگ قویتره یا در تلویزیون های ال جی؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      گیرنده دیجیتال یک قطعه است که برای ال جی و سامسونگ و یا سونی و… مشترک است و به برند محدود نمی شود. بنابراین در هر تلویزیون با هم تفاوتی ندارند.

      پاسخ
  3. علی
    علی گفته:

    سلام
    گیرنده دیجیتالی که در تلویزیون های 2019 است همه کانال ها رو می گیره، آخه بعضی وقتها کانال هایی در فهرست نیست.

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      خوب برای اینکه همه کانال ها رو بگیره باید گزینه جستجو روی کابل Cable نباشه چون در این صورت فقط سیگنال هایی رو می گیره که کابل قادر به انتقال آنها است و باید روی همه باشد که در این صورت هم کانال های دیجیتال و هم کانال های آنالوگ را جستجو خواهد کرد.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

53 − = 45