کیفیت تصویر True4K و Fake 4K در تلویزیون های 2020

کیفیت تصویر همیشه سیری صعودی داشته است. تا به امروز کیفیت های تصویر مختلف و رزولوشن های متفاوتی در تلویزیون های موجود در بازار گنجانده شده است.کیفیت تصویر HD با رزولوشن 1280*720 پیکسل، کیفیت تصویر Full HD با رزولوشن 1920*1080 پیکسل ، کیفیت تصویر 4K با رزولوشن 2160*3840 پیکسل و کیفیت تصویر 8K با رزولوشن 4320*7680 پیکسل در تلویزیون ها گنجانده شده است. ما در این نوشته می خواهیم  کیفیت تصویر 4K را بررسی کنیم 

4K

از آنجا که هر چه تعداد پیکسل های موجود در صفحه نمایش بیشتر باشد، جزئیات بیشتری امکان نمایش را بر روی صفحه نمایش خواهند داشت. شرکت های سازنده تلویزیون تصمیم گرفتند تا در همان اندازده های صفحه نمایش رزولوشن تصویر و یا تعداد پیکسل های درگیر در نمایش تصویر را بالا ببرند. بنابراین کیفیت ها و رزولوشن های تصویر در تلویزیون یکی پس از دیگر نقش آفرینی کردند. شاید این سوال پیش بیاید که چگونه در یک صفحه نمایش مثلا 49 اینچ Full HD با رزولوشن و تعداد پیکسل 1920*1080 می توان رزولوشن و تعداد پیکسل 2160*3840 را جای داد؟ جواب این سوال خیلی آسان است با کوچکتر شدن اندازه پیکسل ها همچین فرایندی ممکن است.بنابراین در تلویزیون 4K تعدا پیکسل های بیشتر و در حدود 4 برابر تعداد پیکسل ها در تلویزیون Full HD است و اندازه پیکسل ها در تلویزیون 4K نسبت به اندازه آنها در تلویزیون Full HD تا چهار برابر کوچک تر است.

چند نوع کیفیت تصویر 4K را داریم؟

شاید این سوال پیش بیاید کهما در کل چند نوع کیفیت تصویر را داریم؟ لازم به ذکر است که در اصل یک کیفیت تصویر 4K وجود دارد و این امری تعریف شده است و می توان آن را تغییر داد. برای مثال کیفیت تصویر در یک تلویزیون ال جی و یک تلویزیون سامسونگ دقیقا یک تعداد پیکسل و یک رزولوشن تصویر را دارد. شرکت های سازنده تلویزیون تغییراتی را در نور پردازی و یا ویژگی های تلویزیون ارائه می دهند و این تغییرات را در 4K و یا کیفیت تصویر به کاربران معرفی می کنند. عبارت های Real 4K ،  True 4K و یا Super 4K در تلویزیون ها گویای تغییرات ایجاد شده در تلویزیون توسط شرکت سازنده است. بنابراین اگر کیفیت تصویر ثابت است و تعداد پیکسل و رزولوشن تصویر 4K صفحه نمایش های تلویزیون تفاوتی ندارد واژه True 4K و Fake 4K چه مفهومی را می رساند؟

Fake 4K یا True 4K

عبارت هایی وجود دارند که به صورت پیشوند همراه 4K می آیند و بسیاری از آنها برای کاربران تلویزیون نامفهوم است.  True 4K  به معنی 4K واقعی و Fake 4K به معنی 4K غیر واقعی است. در واقع کیفیت تصویر Fake 4K تا دو مرحله یا دو سط همیشه پایین تر از کیفیت تصویر 4K واقعی است.  آیا تلویزیون Fake 4K یا فورکی غیر واقعی را در بازار داریم؟ خیر  تلویزیون هایی که توسط شرکت های معتبر وارد بازار می شوند کیفیت تصویر 4K واقعی را دارند.

Fake 4K و Interpolation در تلویزیون های 2020

در واقع Fake 4K بیشتر در مورد محتوا به کار گرفته می شود. دستگاه ها و یا دوربین های فیلم برداری هستند که تصاویر 4K را تصویر برداری می کنند بعضی از آنها در واقع کیفیت 4K را ندارند و تصاویر را با کیفیت 2K تصویر برداری کرده و سپس آن را به کیفیت تصویر 4K واقعی نزدیک می کنند. کیفیت تصویر 4K غیر واقعی در واقع یک رزولوشن پایینتر است که با Frame Interpolation به کیفیت تصویر 4K واقعی نزدیکتر می شود. دوربین های فیلم برداری تصاویر را با نرخ نوسازی تصویر 15 فریم بر ثانیه تصویر برداری می کنند و با استفاده از ویژگی Frame Interpolation تا 24 فریم بر ثاینه که ویژگی تصویر 4K واقعی است نزدیک می کنند.

در تلویزیون های 2019 و 2020 از ویژگی Frame Inter polation استفاده شده است این ویژگی کمک می کند تا فریم هایی مصنوعی را در فریم های طبیعی قرار دهد. قابلیت های ارتقای کیفیت تصویر در تلویزیون که به 4K Upscaler معروف است تصاویر HD و Full HD را به رزولوشن های بالا تر ارتقای کیفیت می دهد، اما چگونه؟ تصویر زیر را مشاهده کنید:

نمایش تصویر Full HD بر روی یک تلویزیون 4K

تصویر Full HD چگونه بر روی یک تلویزیون 4K نمایش داده می شود؟

زمانی که یک تصویر Full HD بر روی یک تلویزیون 4K نمایش داده می شود چون تعدا پیکسل در کیفیت تصویر Full HD کمتر از 4K است تصویر به صورت کادر داخل تصویر بالا در بیاید یعنی باید قسمتی از صفحه نمایش 4k خالی از تصویر باشد. در تلویزیون های 4K قابلیت ارتقای کیفیت تصویر یا 4K Upscaler تصاویر را Resize می کند یعنی تصاویر را کش داده تا با صفحه نمایش منطبق شود و برای این منظور از پیکسل های همسایه استفاده می شود و پیکسل های دیجیتالی  شکل می گیرند. منظور از پیکسل های دیجیتالی هماهنگ شدن چند پیکسل  با هم است.

جمع بندی

کیفیت تصویر 4K واقعی  و کیفیت تصویر غیر واقعی Fake 4K را بررسی کردیم. در واقع تلویزیون های مربوط به برند های معتبر کیفیت تصویر 4K واقعی را دارند. کیفیت تصویر fake 4K بیشتر در مورد محتوا است. محتوای با کیفیت تصویر 4K غیر واقعی با کیفیت Full HD تصویر برداری می شوند و سپس با ویژگی Frame Interpolation با اتخاذ فریم های مصنوعی به 4K واقعی نزدیک می شوند. در تلویزیون های هم ویژگی ارتقای کیفیت برای این نظور در نظر گرفته شده است و در ویژگی های تلویزیون ویژگی 4K Upscaler وجود دارد که می توان محتوای کم کیفیت را تا حدی با کیفیت بالا تماشا کرد.

دیگران خوانده اند:

بهترین کابل HDMI برای حداکثر کارایی تلویزیون کدام است؟

تلویزیون های جدید دراوایل سال ۲۰۲۰

کدام تلویزیون ها در سال ۲۰۲۰ بازی های مدرن را پشتیبانی می کنند.

کیفیت تصویر ۸K چیست؟ آیا باید تلویزیون جدید را خریداری کرد یا منتظر ماند؟


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید

4 پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      بله: در اکثر تلویزیون هایی که در سال 2019 و 2020 وارد بازار شده اند قابلیت ارتقای کیفیت تصویر وجود دارد و در آنها کیفیت تصویر با رزولوشن پاییتر با کش داده شدن تصویر و یا Frame Interpolation (قرار دادن فریم های اضافی) به کیفیت تصویر بالاتر یا کیفیت تصویر 4K نزدیک می شود

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      معمولا کیفیت تصویر 4K واقعی بیشتر از کیفیت تصویر غیر واقعی یا Fake است، از طرفی برای بعضی از محتوا در یک سری از وب سایت ها واقعی بودن کیفیت تصویر اعلام شده است. برای مثال شما می خواهید یک فیلم را تماشا کنید در وب سایت هایی کیفیت فیلم و یا تصویر برداری اعلام شده است.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *