کدام فناوری جایگزین تلویزیون های منحنی در سال 2020 می شود.

تلویزیون های منحنی در چند سال اخیر توسط بعضی از شرکت های تولیدی روانه بازار شدند اما یکی از شرکت هایی که تمایل زیادی به استفاده از این فناوری را از خود نشان داد شرکت سامسونگ بود. این شرکت تلویزیون های منحنی به به منظور دستیابی به اهدافی خاص تولید کرد، اما آنچه آشکار است نبود تلویزیون های منحنی جدید است. شرکت های تولید کننده تلویزیون با ارائه دو نوع تکنولوژی توانسته اند تا خلاء تلویزیون های منحنی را پر کنند. تکنولوژی های جایگزین منحنی می توانند Ambiant Light و Ambilight  باشند که آن ها را توضیح می دهیم.

چرا صفحه نمایش منحنی وارد بازار شد؟

سامسونگ تلویزیون های با صفحه نمایش منحنی روانه بازار کرد تا با آن بتواند کاربر را بیشتر با تصویر در گیر کند. صفحه نمایش منحنی جدا از شرکت ظاهری از هر نظری با صفحه نمایش های تختیکی بوده و تفاوتی ندارد. ایجاد انحنا کمک می کند تا کاربر بیشتر جذب تصویر شود و آن هم در رابطه با زاویه دید چشم کاربر با زاویه انحنای تلویزیون است.

چرا تولید تلویزیون های منحنی متوقف شد؟

تلویزیون های منحنی مزایا و معایبی دارند. مزایای آن می تواند ایجاد تمرکز بیشتر کاربر در تصویر باشد و جدا از آن بسیار از کاربران این نوع را طراحی را جذاب می بینند. اما جدا از این ویژگی های مثبت، ویژگی و طراحی تلویزیون های منحنی می تواند در بعضی از موارد منفی تلقی شود و یا بازدارنده باشد. تلویزیون های منحنی به واسطه انحنایی که دارند کمتر امکان نصب آن ها با براکت بر روی دیوار وجود دارد و می توانند فضای بیشتری را اشغال کنند.

فناوری های جایگزین صفحه نمایش های منحنی

هدف از تولید تلویزیون های منحنی افزایش تمرکز کاربر بر تصویر بود و تا حد زیادی آنچه مورد انتظار بود برآورده شد. اما تلویزیون های منحنی با مشکل نصب و اشغال فضا روبه رو بودند و از طرفی زاویه دید کافی را نداشتند یعنی از کناره ها کیفیت تصویر کاهش پیدا می کرد. شرکت های تولید از دو فناوری Ambilight و Ambiant Light  به عنوان جایگزین استفاده کردند.

فناوری و ویژگی Ambiant Light

این فناوری کارایی زیادی دارد و بیشتر از صفحه نمایش منحنی کاربر را درگیر تصویر می کند و تمرکز کاربر را بالا می برد. این فناوری تاثیری در طراحی صفحه نمایش نمی گذارد و صفحه نمایش می تواند تخت باشد. Ambiant به معنی محیط پیرامون است و همان طور که از نامگذاری آن پیداست، تصویر را متناسب با نور محیط ارائه می دهد. در این فناوری اگر نور محیط کم باشد به صورت اتوماتیک نور تصویر کم می شود و یا اگر نور محیط زیاد باشد و نور صفحه نمایش بیشتر می شود. در این فناوری جدا از ایجاد تمرکز در کاربر، از خستگی چشم کاربر هم جلوگیری می شود.

فناوری یا ویژگی Ambilight

این ویژگی هم همانند ویژگی بالا است منتها در اینجا نور تصویر یا صفحه نمایش متناسب با نور محیط تغییر نمی کند. در پشت صفحه نمایش از لامپ ها یا دیود های نور کوچکی استفاده شده است که در سرتاسر صفحه نمایش قرار گرفته اند. زمانی که تصویر ارائه می شود این لامپ ها نور و رنگ تصویر را در پشت صفحه نمایش ارائه می دهند و در اینجا یک جزء تصویر یا زمینه و یک پیرامون را خواهیم داشت که در تمرکز کاربر بر تصویر بسیار تاثیر گذار است. شرکت فیلیپس از این فناوری به طور فزاینده ای استفاده می کند.

جمع بندی

تلویزیون های منحنی با اهداف و کاربردی خاص به بازار عرضه شدند. یکی از شرکت هایی که تمایل زیادی را به تولید اینگونه صفحه نمایش ها نشان داد، شرکت سامسونگ بود. امروزه فناوری های دیگری چون Ambiant  و Ambilight جای صفحه نمایش های منحنی را گرفته اند. این فناوری های بر روی صفحه نمایش های تخت پیاده می شوند و تاثیری به مراتب بیشتری نسبت به فناوری منحنی در تمرکز مخاطب دارند و از طرفی زاویه دید بالاتری را هم ایجاد می کنند چراکه بر روی تلویزیون ای تخت پیاده می شود و زاویه دید یک صفحه نمایش تخت از منحنی بیشتر است.

دیگران خوانده اند:

بررسی تلویزیون سونی مدل X8000G

بررسی تلویزیون اولد OLED ال جی مدل C9

ارزانترین تلویزیون های ۴K موجود در بازار در سال ۲۰۲۰

بررسی تلویزیون QLED سامسونگ Q70R


برای مشاهده تلویزیونهای OLED و منحنی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سامسونگ در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED ال جی وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید
برای مشاهده تلویزیونهای LED سونی در وبسایت بانه 90 اینجا کلیک کنید

12 پاسخ
  1. farzadit
    farzadit گفته:

    من چند بار تا حالا شنیدم که فروش تلویزیون های منحنی مثل فروش تلویزیون های سه بعدی مردم رو به اون صورت راضی نکرده به این خاطر شکست خورده هست ایا به نظر شما هم این دیدگاه درسته یا شایعه ست؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      اکثر مردم دوست دارند در هر زمینه همراه اکثریت باشند و به قول خودشان ریسک نمی کنند. در واقع تلویزیون های منحنی خیلی خوب هم جواب داده اند و کارایی و دوام آنها فوق العاده است. تلویزیون های منحنی را بیشتر سامسونگ تولید می کند و تعداد آنها محدود است و شاید تعداد کم از این تلویزیون ها این تفکر و قضاوت را ایجاد کند. الان تلویزیون هایی منجنی مانند RU7300 و NU7300 سامسونگ در بازار وجود دارند که خیلی هم پر فروش هستند.

      پاسخ
  2. داریوش
    داریوش گفته:

    من یه تلویزیون منحنی دارم. از تلویزیونم راضی ام. ولی به نظرم حق با شماست ینی اینکه اون جذابیتی که تلویزیون تخت به تصویر می ده، تلویزیون منحنی نمی ده.

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      انتخاب بین تلویزیون تخت و منحنی سلیقه ای است. هر کدام از آنها ویژگی های خاص خود را دارند برای مثال جذابیت نمایش تصویر در روبه رو در تلویزیون منحنی بیشتر است و باید شرایط و فضای استفاده را هم در نظر گرفت.

      پاسخ
  3. رضایی
    رضایی گفته:

    سلام من می خواستم یه تلویزیون منحنی بگیرم ولی چنتا متن خوندم که منصرف شدم. یکیش همین مطلب شما. واقعا تلویزیون منحنی به درد نمی خوره؟

    پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      سلام
      فضا و شرایط استفاده و از همه مهم تر سلیق شخصی شما تعیین می کند که کدوم نوع از تلویزیون را خریداری کنید. هر کدام مزیت هایی را دارند، برای نمونه کیفیت نمایش از روب هرو برای تلویزیون منحنی بیشتره به واسطه قوسی که دارد و هدف اصلی از تولید تلویزیون محنی درگیر کردن کاربر در تصویر بوده است.

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      این ویژگی توسط یک دکمه با نام همین ویژگی Ambiant Botton بر روی ریموت کنترل فعال می شود، زمانی که تلویزیون خاموش است و دکمه Ambiant را می زنید و تلویزیون در این حالت روشن می شود.

      پاسخ
    • admin2
      admin2 گفته:

      منظور از افزایش زمینه تصویر هماهنگی نور و روشنایی صفحه نمایش با نور و روشنایی محیط است که کمک می کند تصویر بر جسته تر نمایش داده شود. معمولا در زمان فعال بودن این ویژگی مصرف برق کاهش می یابد.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 1 =