جلوگیری از خودکشی با استفاده از هوش مصنوعی در فیسبوک
با پیشرفت هوش مصنوعی و توانایی بیشتر متخصصین در رابطه با تحلیل داده ها و هوش عاطفی یک متن حال فیسبوک ادعا می کند که می تواند اولین نهادی باشد که پست هایی را که حاوی افسردگی شدید که ممکن است به خودکشی منجر شوند را در شبکه اجتماعی فیسبوک شناسایی کند. فیسبوک اعلام کرده است که بعد از تشخیص همچین پست هایی فرد منتشر کننده پست را به نهاد انسانی فیسبوک معرفی کرده و چنانچه مورد اضطراری تشخیص داده شود فردا را به مراکز مربوطه معرفی خواهند کرد.
فیسبوک ابتدا این پروژه را فقط در آمریکا به مرحله اجرا در آورد و با موفقیت هایی که در این زمینه به دست آورد حال وسعت کاری خود را در این زمینه افزایش داده است. گرچه اتحادیه اروپا با قوانین سختگیرانه ای که در باره حفظ حریم خصوصی افراد دارد اجازه همچین پروژه ای را در اروپا نداده است. همین چندی پیش فیسبوک در کشور اسپانیا به بیش از یک میلیون دلار در رابطه با نقض حقوق شهروندی محکوم شد که همین دلایل باعث شده است فیسبوک در اجرای همچین طرح هایی بسیار دست به عصا باشد.
نوع فعالیت این هوشمصنوعی تنها به اطلاعرسانی خلاصه نمیشود؛ بلکه، این ویژگی کاربران را براساس دستههای مختلفی اولویتبندی و مرتبسازی میکند. بدین ترتیب افرادی که بیشاز حد در معرض خطر هستند، در اولویت بالاتری نسبت به دیگر کاربران قرار میگیرد. تمامی این اطلاعات در اختیار پرسنل انسانی فیسبوک قرار میگیرد تا آنها اقدامات لازم را در اسرع وقت انجام دهند و کاربرانی که در معرض خطر واقعی قرار دارند، به مؤسسات و مراکز مربوطه ارجاع دهند.
گای رزن از فیسبوک میگوید که در طول ماه گذشته این شرکت بیش از صد آزمایش انجام داده تا از سلامت افراد اطمینان حاصل کند.
فیسبوک در حال حاضر سایت سوم جهان و همه گیرترین شبکه اجتماعی در سراسر جهان می باشد که در حال حاضر در ایران به علت فیلترینگ کاربران زیاد وفعالی ندارد.